Izvor: RTV arhiva vesti 29.12.2018

Održan protest "1 od 5 miliona"; Vučić: Protesti su politički, građani zavređuju pažnju

RTV 29.12.2018
BEOGRAD - U Beogradu je večeras po četvrti put održan protest, s početka pod sloganom "Stop krvavim košuljama", a sada - "1 od 5 miliona", što piše i na transparentu na čelu kolone koja je bila u protestnoj šetnji, a nosili su je penzioneri… »

Priveden zbog pretnji poslaniku Đukanoviću

RTV 29.12.2018
BEOGRAD - Povodom tendencioznih navoda o radu policijskih službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da je D.M. (38) priveden zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On je osumnjičen… »

Egipat: Broj žrtava u eksploziji autobusa porastao na 4

RTV 29.12.2018
KAIRO - U eksploziji bombe nedaleko od piramida u Gizi poginulo je najmanje četvoro ljudi, javlja TAS S. Na licu mesta poginulo je dvoje turista iz Vijetnama, dok su u bolnici preminuli turistički vodič i još jedan vijetnamski turista. Prilikom… »

Junker zabrinut povodom rumunskog predsedavanja EU

RTV 29.12.2018
BERLIN - Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izrazio je zabinutost u vezi s predstojećim rumunskim predsedavanjem Evropskoj uniji, iako je Rumunija, kako je naveo, "tehnički dobro pripremljena". Rumunija treba 1. januara da preuzme rotirajuće… »

Dragičević: Ostavke ili Dodik odgovara za dalje događaje

RTV 29.12.2018
SARAJEVO, BANJALUKA, - Davor Dragičević, otac nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, saopštio je pred proteste zakazane za sutra u Banjaluci spisak zahteva koji uključuju ostavke i hapšenja zvaničnika, navodeći da će u slučaju… »

Ljajić: Sledeća godina izborna ili predizborna

RTV 29.12.2018
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da će sledeće godina svakako biti izborna ili predizborna, i ponovio da se on svakako neće naći u sledećoj vladi bilo da dođe do rekonstrukcije ili izbora… »

Kinezi preuzeli i kompaniju koja istražuje zlato u Boru

RTV 29.12.2018
BEOGRAD - Kineska kompanija Ziđin, koja je novi većinski vlasnik RTB Bor, postala je i novi vlasnik kanadske kompanije Nevsun koja ima pravo istraživanja nalazišta bakra i zlata u Srbiji. Kineska kompanija, naime, saopštila je danas da je ponuda za… »

Snažan podvodni zemljotres kod južne obale Filipina

RTV 29.12.2018
MANILA - Snažan podvodni zemljotres jačine 7,1 stepena registrovan je kod južnih obala Filipina, a zvaničnik seizmološke nacionalne agencije savetovao je stanovništvo u tom delu zemlje da izbegava plaže zbog eventualnog cunamija. Za sada nema… »

Sarajevo među pet najzagađenijih gradova na svetu

RTV 29.12.2018
SARAJEVO - Sarajevo se večeras našlo među pet najzagađenijih gradova na svetu, pokazuju podaci sajta "Air Visual". Zagađeniji od Sarajeva samo su Lahore u Pakistanu, Kabul u Avganistanu, Nju Delhi i Kalkuta u Indiji. Kako navodi Klix.ba, kvalitet… »

Apostolova poziva Prištinu da preispita odluku o taksama

RTV 29.12.2018
PRIŠTINA - Specijalna predstavnica Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je danas kosovsku vladu da preispita odluku o proširenju taksi i na robu iz centralne Srbije koju proizvode strane kompanije sa proizvodnim pogonima u Srbiji. "Sa… »