Balkan arhiva vesti 31.12.2018

Banjaluka: Svi pušteni iz pritvora, zabrana protesta

Mondo 31.12.2018
Nekoliko osoba koje su sinoć uhapšene u akciji policije u centru Banjaluke, nakon šetnje "Pravda za Davida" pušteni su na slobodu. Foto: MONDO/Vedran Ševčuk Oni su uhapšeni oko 23 sata, nakon što su članovi grupe "Pravda za Davida" odbili… »

U jednom gradu večeras nema proslave Nove godine

B92 31.12.2018
Banjaluka -- Centar Banjaluke, prestonice Republike Srpske, večeras je "pust". Nema organizovanog dočeka Nove godine, a kako prenose mediji, ulicama patrolira policija. Razlog za otkazivanje proslave na gradskom trgu su dešavanja vezana za protest… »

Gde je Davor Dragičević?

Noizz 31.12.2018
Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, objavila je da je specijalna policija uhapsila njenog bivšeg supruga Davora Dragičevića, ali da niko tenutno ne zna gde se on nalazi. Suzana Radanović tvrdi da je Davorov advokat otišao u… »

Plenković: Hrvatska je moderna, Srbija da se suoči s prošlošću

RTS 31.12.2018
Premijer Andrej Plenković tvrdi da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću, a da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima. Plenković je to rekao u novogodišnjem intervjuu Večernjem listu… »

EU pomno prati dešavanja u Banjaluci

B92 31.12.2018
Delegacija Evropske unije saopštila je da budno prati dešavanja u Banjaluci u vezi sa protestima grupe "Pravda za Davida". Delegacija EU i Kancelarija specijalnog predstavnika EU, uz saglasnost sa šefovima misija država članica EU u Bosni i… »

Bosanac (41) i Srbin (40) pobegli iz zatvora u Kopru: Isekli rešetke u ćeliji, pa se dali u bekstvo

Telegraf 31.12.2018
Milosavljević i Mitrović su najpre prerezali rešetke na prozoru ćelije ka dvorištu i preskočili zid. Dve osobe, jedan državljanin BiH, a jedan Srbije, pobegli su iz zatvora u Sloveniji, preneo je portal 24ur. Reč je o državljaninu BiH Draganu… »

Crna Gora: Na slučaj "Državni udar" još nije stavljena tačka

RTV 31.12.2018
PODGORICA - Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tvrdi da podizanjem optužnice u slučaju pokušaj terorizma nije stavljena tačka na taj predmet, već je u toku istraga protiv dve osobe čije identitete nije mogao da otkrije da ne bi narušio… »

Tabak: Hrvatska blizu odluke da odustane od izraelskih aviona

Večernje novosti 31.12.2018
Hrvatska vlada je vrlo blizu odluke da odustane od kupovine izraelskih borbenih aviona, F16 Barak, izjavio je vojni analitičar Igor Tabak i dodao da to nije novi stav, te da misli da je reč o saniraranju štete. Hrvatska vlada je vrlo blizu odluke da… »

U centru Sarajeva postavljene antiterorističke barijere

B92 31.12.2018
U ulici Maršala Tito u Sarajevu iz predostrožnosti je, zbog javnog dočeka Nove 2019. godine, od 16 sati blokiran saobraćaj. Policija je postavila i betonske kocke, odnosno antiterorističke barijere, prenosi klix.ba. Ovaj sajt navodi da je Uprava… »

Darmanović: Vučić zaoštrava odnose sa susjedima

Al Jazeera 31.12.2018
Crnogorski šef diplomacije kaže da Aleksandar Vučić zaoštrava odnose sa susjedima, što nije dobar trend koji god razlog bio. Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da zaoštravanje odnosa Srbije s gotovo svim susjedima… »