Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 16.01.2019

Britanski parlament glasa o nepoverenju Terezi Mej

Glas Amerike 16.01.2019
Britanski parlament glasaće o nepoverenju Terezi Mej nakon što je velikom većinom odbacio plan premijerke o Bregzitu. Za plan je glasalo 202 parlamentaraca, dok je 432 bilo protiv. Lider opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin zvanično je… »

Najmanje 15 mrtvih u napadu na hotel u Najrobiju

Glas Amerike 16.01.2019
VAŠINGTON/NAJROBI — Islamistička ekstremna grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za teroristički napad u utorak na hotel i konpleks kanclarija u Najrobiju, Kenija. Policija je saopštila da je najmanje 15 ljudi ubijno, a da još uvek nije utvrđen… »

Američki vojnici stradali u napadu Islamske države

Glas Amerike 16.01.2019
Četvorica američkih vojnika stradali su u napadu na severu Sirije, za koji je odgovornost preuzela Islamska država. Koalicija na čelu sa SAD saopštila je na Tviteru da i dalje prikuplja informacije o incidentu. Lokalni zvaničnici i organizacija… »

VIDEO Tihi protest u Beogradu na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića

Glas Amerike 16.01.2019
Protestno okupljanje i šetnja povodom godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" održano je u sredu uveče u centru Beograda, a sa skupa je upućen zahtev da se otkriju ubice i nalogodavci ovo zločina.… »

Godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića "nijedan dokaz o ubicama"

Glas Amerike 16.01.2019
U Severnoj Mitrovici je obeležena godišnjica ubistva predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda - Olivera Ivanovića. Na mestu gde je ubijen s leđa sa šest metaka okupili su se njegovi prijatelji, stranačke kolege i brojni… »

Tereza Mej preživela glasanje o nepoverenju

Glas Amerike 16.01.2019
Britanska premijerka Tereza Mej preživela je glasanje o nepoverenju u britanskom parlamentu i potom predložila hitne razgovore sa liderima ostalih partija kako bi se pronašlo rešenje za Bregzit. Tereza Mej je dobila podršku 325 parlamentaraca, a 306… »

Vučić i Putin o Kosovu, naoružanju, centru u Nišu

Glas Amerike 16.01.2019
Velika su očekivanja u Beogradu pred dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, mada se u javnosti najmanje pričalo o razlozima posete ili ciljevima i interesima koji su u pozadini susreta Vučić - Putin. Glas Amerike traži odgovor nas… »

Eksperti brinu da bi Tramp mogao da povuče SAD iz NATO

Glas Amerike 16.01.2019
Prema pisanju Njujork Tajmsa, predsednik Donald Tramp rekao je saradnicima u nekoliko navrata prošle godine da želi da se Amerika povuče iz NATO, u kojem je od njegovog osnivanja 1949. godine. Dok predsednik ima različite stavove o tome u javnosti… »

Brisel poručuje Britancima: Odlučite šta želite

Glas Amerike 16.01.2019
Odlučite se šta želite, i učinite to brzo, poručeno je danas iz Brisela Londonu nakon odbijanja britanskog parlamenta da usvoji plan Bregzita premijerke Tereze Mej. Ipak, ne bez strahovanja, Evropljani slute da bi, kako sada stvari stoje… »

Zatvaranje vlade SAD moglo bi da košta kao zid na granici

Glas Amerike 16.01.2019
Američka federalna vlada zatvorena je već 26 dan, uticaj te blokade je sve veći, a nema naznaka da bi republikanci i demokrate mogli da se dogovore oko budžeta i omoguće vladi da radi. Stručnjaci upozoravaju da blokada rada vlade košta sve više. U… »