Izvor: Srbija danas arhiva vesti 16.01.2019

Lavrov stigao u Beograd, uoči Putinove posete

Srbija danas 16.01.2019
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd, uoči sutrašnje posete Srbiji ruskog predsednika Vladimira Putina. Lavrova je na aerodromu… »

Plenković hteo da se bije: Umalo tuča sa premijerom u hrvatskom Saboru zbog Srbije! (video)

Srbija danas 16.01.2019
Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fiičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića. Grmoja je portalu "Index" ispričao… »

Svi optuženi za paljenje američke ambasade pravosnažno oslobođeni! (video)

Srbija danas 16.01.2019
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu optuženih da su sa NN licima, posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine u Beogradu, kamenjem gađali američku ambasadu, u kojoj je potom izbio požar, a jedan mladić izgoreo. Ovom… »

Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa delegacijom Ruskih univerziteta

Srbija danas 16.01.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike Ruskog državnog univerziteta za naftu i gas, odnosno nacionalnog istraživačkog instituta ''I. M. Gubkin'' i Sanktpeterburškog rudarskog univerziteta. Sastanku su, osim predstvanika… »

Prava Crna Gora: I Marko Milačić na ručku sa Putinom! Poziv direktno od Vučića! (foto)

Srbija danas 16.01.2019
Predsednik opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić dobio je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje svečanom ručku sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom. Svečani ručak će biti upriličen Putinu u čast, sutra u… »

Promene na 35 linija gradskog prevoza, zbog posete Putina velike izmene u saobraćaju

Srbija danas 16.01.2019
Dolazak najmoćnijeg čoveka na svetu, predsednika Rusije Vladimira Putina za Beograđane će značiti potpuno paralisanje centra grada i Novog Beograda. Trasa kojom će se delegacija kretati je tajna, ali najmanje tri lokacije posete su poznate: Groblje… »

Najneočekivanije partnerstvo! Nećete verovati s kojim gigantom se Folksvagen udružio

Srbija danas 16.01.2019
Ludilo. Pisali smo da su predstavnici kompanija VW i Ford najavili zajedničku konferenciju za medije. Ta konferencija je juče i održana na Sajmu automobila u Detroitu. Ova dva giganta autoindustrije od sada imaju zajedničke planove. Naime, VW i Ford… »

Erdogan: Dejtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati

Srbija danas 16.01.2019
Naglasio je da Turska poštuje izbornu volju građana BiH i značaj zajedništva svih naroda u toj zemlji. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da Dejtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati, budući da nije doneo… »

Zločin bez kazne: Orićevi monstrumi pobili 305 civila u Skelanima, a ni tužilaštvo Srbije ne reaguje (video)

Srbija danas 16.01.2019
Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima kod Srebrenice služen je parastos za 305 ubijenih Srba iz ovog mesta i okolnih sela, a njih 69 usmrćeno je na današnji dan 1993. godine. Više stotina stanovnika srednjeg Podrinja sa obe… »

Putin i Vučić u Hramu Sv. Save ostavljaju zavet bratstva: Ikona "Obraz Gospodnji" i tri boje pečat prijateljstva

Srbija danas 16.01.2019
Predsednici će u srpskoj svetinji lepiti delove mozaika, i to u bojama ruske i srpske zastave, što je potvrda jakih prijateljskih odnosa. Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra dolazi u posetu Srbiji, a njega će na aerodromu Nikola Tesla dočekati… »