Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.01.2019

Tramp napao demokrate zbog odbijanja "kompromisa" o otvaranju vlade

Glas Amerike 20.01.2019
Predsednik SAD Donald Tramp napao je predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi zbog toga što je odbila njegov "kompromisni" predlog o otvaranju vlade. Tramp je tražio da se odobri 5,7 milijardi dolara za zid, a on bi zauzvrat ponudio… »

Pobede Nagetsa i Kingsa, "tripl-dabl" Jokića, Vučević dobar u porazu

Glas Amerike 20.01.2019
Nikola Jokić nastavlja da ređa "tripl-dablove"... Srpski internacionalac šesti put ove sezone, a 22. put u karijeri imao je dvostruki učinak u poenima, skokovima i asistencijama na istoj utakmici, a njegovi Denver Nagitsi ostvarili su 31. pobedu ove… »

Umro najstariji čovek na svetu u 113. godini

Glas Amerike 20.01.2019
Najstariji čovek na svetu, Masazo Nomaka iz Japana, umro je u 113. godini, saopštila je njegova porodica. "Ponašao se uobičajeno juče i preminuo je bez ikakvih naznaka da će se to desiti", rekla je njegova unuka Juko. Nomaka je bio rođen 1905. i… »

Ekonomist: Srbija i dalje država sa nepotpunom demokratijom

Glas Amerike 20.01.2019
Srbija u 2018. nije zabeležila nikakav napredak na polju demokratičnosti, pa se i dalje svestava u red zemalja sa nepotpunom demokratijom, pokazuje najnoviji indeks demokratičnosti britanskog Ekonomista, koji prenosi Demostat. Najveći problemi u… »

Sirijski državni mediji: Eksplozija u Damasku

Glas Amerike 20.01.2019
DAMASK, SIRIJA — Bombaški napad u glavnom gradu Sirije na vojni kontrolni punkt na glavnom auto-putu dogodio se u nedelju u vreme gužve u saobraćaju, javili su državni mediji. Informacije o eventualnim žrtvama u eksploziji u južnom delu grada… »

Protesti u Grčkoj protiv dogovora o imenu sa Makedonijom

Glas Amerike 20.01.2019
Desetine hiljada Grka protestovalo je u Atini protiv dogovora Grčke i Makedonije o imenu, o kojem bi grčki parlament trebalo da glasa sledeće nedelje. Policija je na demonstrante okupljene na Trgu Sintagma bacala suzavac kako bi ih rasterala. Ovaj… »

Tramp predložio dogovor o imigraciji, demokrate kažu da je "neprihvatljiv"

Glas Amerike 20.01.2019
BELA KUĆA — U pokušaju da okonča delimično zatvaranje američke vlade, koje traje već mesec dana, predsednik Donald Tramp u subotu je ponudio demokratama kompromis na planu svoje tvrde imigracione politike ali je opoziciona stranka odbila taj… »