Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.01.2019

Tramp ponudio kompromis za prekid blokade vlade, demokrate odbile

Nova ekonomija 20.01.2019
Američki predsednik Donald Tramp ponudio je kompromis za okončanje delimične blokade federalne vlade, koja traje više od četiri nedelje, ali su to odmah odbacile demokrate ocenivši da u predlogu nema ničeg novog. Tramp je ponudio da produži… »

Bajatović: Gasovod kroz Srbiju počinje da radi 1. januara 2020.

Nova ekonomija 20.01.2019
Generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je da bi izgradnja gasovoda kroz Srbiju, od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, trebalo da počne u martu, a da je završetak radova predviđen 15. decembra ove godine. On… »

Izvozićemo voćnu rakiju, sireve i cigarete u Rusiju, bez carina

Nova ekonomija 20.01.2019
Pregovori o novom Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije su pri kraju, kako saznajemo, lista za bescarinski izvoz hrane biće proširena. Na njoj bi trebalo da se nađu nove vrste sireva, voćne rakije i cigarete… »

Srbija tokom praznika zaradila na putarinama skoro milijardu dinara

Nova ekonomija 20.01.2019
Srpskim auto-putevima prošlo je ukupno 2.478.810 vozila, od 21. decembra 2018. do 8. januara ove godine. Ukupan prihod ostvaren tokom praznika iznosi 977.393.316,79 dinara, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije. Putevi Srbije navode i da 283.000… »

Afirmativno pisanje o Dimitriju Ljotiću je najbednija manipulacija Politikog zabavnika

Nova ekonomija 20.01.2019
NUNS i NDV: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su danas osudili afirmativno pisanje lista Politikin zabavnik o nacisti Dimitriju Ljotiću koje predstavlja "najbedniju od svih mogućih… »

Još 3,3 miliona evra za srpske poljoprivrednike iz IPARD fondova EU

Nova ekonomija 20.01.2019
Preraspodelom sredstava u budžetu obezbeđeno je dodatnih 3,3 miliona evra za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za preradu i marketing u okviru IPARD programa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede… »

Dačić: Ne idealizujte Tačija zbog poziva na ukidanje taksi, njegovi ljudi su ih smislili

Nova ekonomija 20.01.2019
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da predsednika Kosova Hašima Tačija zbog poziva da se ukinu takse za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne treba puno idealizovati, napominjući da su takse bila ideja Tačijevih najbližih… »

Srpska roba na Kosovo stiže švercerskim kanalima, ali i iz drugih država

Nova ekonomija 20.01.2019
Povećanje taksi koje je Priština uvela na proizvode iz Srbije i BiH skoro da nije imalo nikakav uticaj na život stanovnika na Severu Kosova, prenosi N1. U marketima možete pronaći skoro sve prehrambene proizvode iz Srbije. Javna je tajna da roba na… »

Dolaze teška vremena za robote, i oni su počeli da dobijaju otkaze

Nova ekonomija 20.01.2019
Ispostavilo se da dolaze teška vremena i za robote, budući da su i njihovi poslovi pod znakom pitanja. Naime, pokazalo se da su ljudski radnici bolje kvalifikovani za neka radna mesta. Jedan od prvih primera je slučaj japanskog Henn-na Strange hotela… »

Goran Cvetanović: Domaća firma Statovac traži dva hektara, mislim da ćemo napraviti sporazum

Nova ekonomija 20.01.2019
Otvaranje fabrike Aptiv Pakard u Leskovcu početkom sedmice označilo je istovremeno i otvaranje nove, industrijske zone u ovom gradu. U prvoj fabrici u Zelenoj zoni do kraja godine radiće 1.100 ljudi. Britanski investotor se ugovorom obavezao da će… »