Izvor: Pravda arhiva vesti 20.01.2019

Evropa postaje bojište: Dogovor Rusije i Amerike o raketama je mrtav!

Pravda 20.01.2019
Američko-ruski ugovor o raketama srednjeg dometa definitivno propada. To Evropu vraća u Hladni rat, u rizik da postane bojište. Ovog puta biće još hladnije nego pre tri decenije, komentariše novinar DW Kristijan Tripe. Ne može se zavideti Hajku… »

Napala šiptarske i međunarodne kriminalce, pa ostala bez posla: Irska humanitarka iznela istinu

Pravda 20.01.2019
Stručnjak za razvoj UN je od novembra 1999. godine punu deceniju radila za programe UN i EU. - Posle 10 godina rada u međunarodnim institucijama tvrdim da je Kosovo i Metohija u rukama albanskih i međunarodnih kriminalaca, izjavila je Meri Volš, irska… »

Dačić: Predsednik Palua stigao je u Beograd, Ekvatorijalna Gvineja prkosi Britaniji i SAD

Pravda 20.01.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije danas želeo da potvrdi da je Republika Palau povukla priznanje Kosova, kako je u subotu najavljeno. "Predsednik Palaua (Tomas Remengesau Mlađi) stigao je u Beograd i u ponedeljak će se sastati s… »

Tajna Putinovog crnog kofera

Pravda 20.01.2019
Videli smo crnu kofer-torbu u rukama jednog člana ruske delegacije tokom posete Vladimira Putina Beogradu. U koferu je specijalni radio-uređaj pomoću kojeg je Putin u kontaktu sa specijalnom komandom ruskih strateških nuklearnih snaga, odnosno sa… »

Pre četiri godine je mučki ubio Draganu (18), a sad je iz zatvora njenim roditeljima poslao jezivo pismo

Pravda 20.01.2019
Čedomir Đurić (70) iz sela Salaš kod Zaječara, koji je 2015. osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Dragane Ćirić (18), učenice četvrtog razreda Ekonomske škole, napisao je, kako tvrdi očuh ubijene devojke Dragiša Ćirić, jezivo pismo… »

Amfilohije: U CG vlada okupatorsko pismo, nema ćirilice, srušite Obod!

Pravda 20.01.2019
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije zamolio je meštane Rijeke Crnojevića da "ako hoće da budu naslednici svojih predaka, čuvaju ćirilicu". - U Crnoj Gori vlada okupatorsko pismo i to je sramno za Crnu Goru. Ovde bez ćirilice nema opstaka… »

Raketni napad na Sankt Peterburg?! Momenat kada rusofobija prerasta u čistu agresiju

Pravda 20.01.2019
Estonski novinar Vahur Korits pozvao je na raspoređivanje raketa na teritoriji njegove zemlje, odakle bi mogle da pogode Sankt Peterburg, prenosi Sputnjik Estonija. Pored toga, on je pozvao na kupovinu ratnih brodova kako bi se ometala ruska trgovačka… »

Sirijska pvo odbila novi vazdušni napad! Sve rakete oborene! (video)

Pravda 20.01.2019
Prema navodima reportera sirijskig državnog kanala Ikhbariya, sirijske protivvazdušne snage su oborile pet raketa kod međunarodnog aerodroma u Damasku. Prethodni izraelski napad izvršen je u noći 12. januara, tokom kojeg je oštećeno skladište na… »

Ovo ledi krv u žilama! Amerikanci čuvali tajnu: Jezivi detalji napada atomskom bombom na Hirošimu! (video)

Pravda 20.01.2019
Demonstracija američke sile možda se najbolje ogleda u činjenici da su Hirošimu čuvali tokom čitavog rata netaknutu da bi videli pravi efekat atomske bombe! Ni danas, 73 godine posle apokalipse koja je zadesila ovaj japanski grad, pravo izvinjenje… »

U inat putinu: Đukanović u službi velikoalbanskog državnog koncepta

Pravda 20.01.2019
Na ulicama Podgorice, uoči posete albanskog predsednika Iljira Mete, prvi put su zajedno istaknute zastave Albanije i Crne Gore, što jasno ukazuje na to da je crnogorski predsednik Milo Đukanović pijun u rukama onih čiji je interes stvaranje velike… »