Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Berton: Inicijativa SDA nepoželjna u jeku formiranja vlasti na nivou BiH

Blic 24.01.2019
Šef Misije OEBS u BiH Brus Berton izjavio je povodom inicijative SDA da se promeni ime Republike Srpske da Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH jasno prepoznaju dva entiteta: Federaciju BiH i Republiku Srpsku. Misija OEBS-a u BiH poziva rukovodstvo SDA… »

Zajednički stav partija: Dodik: Apelacija SDA je direktan udar na Ustavni položaj Srpske

Blic 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pročitao je zajedničku izjavu, nakon sastanka predstavnika stranaka iz Republike Srpske održanog u Banjaluci, u kojoj je naznačeno da je apelacija SDA direktan udar na ustavni položaj Srpske. –… »

Pretres migranata: Pronađeni noževi, oklagije, palice i drugi predmeti koji su korišteni u tučama

Blic 24.01.2019
Policijski službenici MUP-a USK izvršili su pretres kompleksa Bira u Bihaću koji koriste migranti nakon što je zabeleženo više tučnjava u kojima su korišteni razni predmeti. Pronađeni su noževi, oklagije, palice i drugi predmeti podesni za… »

Sastanak u Sarajevu: Delegacija BiH zatražila od vlasti u Prištini da se privremeno ukinu takste od 100 odsto na robu

Blic 24.01.2019
Delegacija BiH zatražila je danas u Sarajevu od predstavnika vlasti u Prištini da takse od 100 odsto na robu iz BiH budu privremeno ukinute, a da se uporedo traži rešenje i za nesmetano kretanje ljudi i regulisanje viznog režima po ugledu na druge… »

Bivši ministar policije pred sudom: Suočen sa optužbama za koje bi mogao da dobije 8 godina robije

Blic 24.01.2019
Banjalučki tužilac Gordana Radujko najavila je da će saslušanjem deset svedoka i većim brojem materijalnih dokaza dokazati da je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Sprske Radislav Jovičić nesavesnim poslovanjem oštetio MUP RS za više… »

„Putin mi nije mentor“ Dodik: Predsednik Ruske Federacije rekao mi da sam dobar, kao što mi Amerikanci kažu da sam loš…

Blic 23.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Putin nije njegov mentor, ni u kom smislu, već da je on predsednik prijateljske zemlje i da deli neke njegove stavove. – Veoma sam zahvalan Putinu na podršci, u svemu tome je vidljivo da… »

Zaklao troje dece pa sebi presudio: Kuća strave još nije sravnjena sa zemljom

Blic 24.01.2019
Kuća u kojoj se dogodio neviđeni zločin, kada je Admir Sović zaklao svoje troje dece, a zatim presudio sebi, još nije srušena. Kako su mediji ranije objavljivali, navodno je vlasnik objekta rekao da će je sravniti sa zemljom. Vreme je na kućnom… »

"Odavno nije bilo ovakve zime ": Srpska sela Tiškovac i Preodac u Bosanskom Grahovu odsečena od sveta

Blic 24.01.2019
Srpska sela Tiškovac i Preodac na području federalne opštine Bosansko Grahovo i dalje su odsečena zbog obilnih snežnih nanosa, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika opštine Nikola Čeko. – Putevi prema selima Preodac i Tiškovac i dalje su… »

Totalna šteta: Izgoreo automobil u Sarajevu

Blic 24.01.2019
U sarajevskom naselju Nedžarići sinoć je oko ponoći potpuno izgoreo automobil, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a KS. Automobil je u trenutku izbijanja požara bio u blizini stambene zgrade, a iz sarajevske policije su za Avaz potvrdili da nije… »

Zbog pedofilije pred sudom u Londonu cela srpska pravoslavna crkva, a sprema se još tužbi

Blic 23.01.2019
Pred Višim sudom u Londonu počeo je parnični postupak protiv Srpske pravoslavne crkve zbog seksualnog nasilja sveštenika, po tužbama koje je u ime oštećenih podnela kancelarija koju zastupa britanski advokat Mladen Kesar, saznaje "Blic". Kako… »