Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Ima se, može se! Od januara veće plate poslanicima, evo za koliko su dopunili novčanike

Blic 24.01.2019
Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine. Predsednik odbora… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Blic 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije. RTS navodi da je nalog za njegovo hapšenje izdat zbog sumnje da je jedan od… »

"Oko nas samo izdajnici, plaćenici, špijuni,: Komunjare..." Predsednik SANU je postavio dijagnozu Srbiji i toksična je

Blic 24.01.2019
Srbija je po mnogim linijama podeljeno društvo, u kojem bi netrpeljivost i agresija mogli da prerastu u međusobni obračun, smatra predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić. "Srbija živi u paralelnim svetovima koji se ne… »

Erdogan u junu u Beogradu

Blic 24.01.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, najavio je danas ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič. On je na sastanku sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenom Šarčevićem rekao da postoji… »

Vučić: Zakon o poreklu imovine da se izleči politička scena

Blic 24.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će uskoro biti donet zakon o poreklu imovine, koji će, uveren je, umnogome doprineti "izlečenju" političke scene u Srbiji. Vučić je odgovarajući na pitanje novinara o komentarima Vuka Jeremića… »

Morbidno: Kosovski političar optužio Srbiju da je hranom trovala Albance!?

Blic 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova, Beke Beriša, optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je javila TV… »

Haradinaj poklekao: Kosovski premijer se zaigrao sa taksama i otkačio Ameriku. Sada već menja ploču

Blic 24.01.2019
Preokret na pomolu? Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pre dva dana decidno utvrdio da takse ka Srbiji neće biti ukinute, njegov šef kabineta Avni Arifi juče je najavio da bi one ipak mogle da budu suspendovane. "Blic" je juče objavio da je… »

Vučić: Inicijativa SDA o ukidanju imena RS neodgovoran potez

Blic 24.01.2019
Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom. "Ne želim da se mešam u… »

Kriza: Albanci opet objavili prodaju Telekom Kosova

Blic 24.01.2019
Kosovska vlada je odlučila da započne pripreme za privatizaciju "Kosovo Telekoma", sa međunarodnim kompanijama koje su već zainteresovane za njegovu kupovinu, prenosti portal "Priština Insajt". Ovo je treći pokušaj vlade u Prištini da privatizuje… »

Mustafa: Takse donele pobedu Srbiji, vlada odgovorna

Blic 24.01.2019
Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa smatra da su takse koje je uvela kosovska vlada Srbiji donele svojevrsnu pobedu kada je reč o nastavku dijaloga. "Dok se Srbija bori za Kosovo, međunarodni predstavnici se… »