Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 24.01.2019

Čakrabarti: EBRD pruža podršku javno privatnim partnerstvima i koncesijama

Danas 24.01.2019
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastancima sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih… »

Brnabić: Novi IT programi u školama

Danas 24.01.2019
Sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, jedan je od najbrže rastućih u Srbiji, i jedan od najvećih neto izvoznika, istakla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da je zaključno sa novembrom 2018. vrednost izvoza u tom sektoru… »

Đorđević: Prihodi od doprinosa u januaru veći 18 odsto

Danas 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević rekao je danas da su prihodi od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. do 21. januara ove godine veći za 18 odsto, odnosno za 3,27 milijardi dinara, nego… »

Mihajlović: Sve spremno za gradnju jeftinih stanova u Nišu i Vranju

Danas 24.01.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predstavnicima turske kompanije „Tašjapi“ i domaće „Milenijum tim“ o dinamici i planovima izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih… »

Direktor Erbasa: Moguće napuštanje Velike Britanije u slučaju Bregzita bez dogovora

Danas 24.01.2019
Direktor Erbasa Tom Enders upozorio je danas da bi ta kompanija mogla da izmesti svoje poslovanje iz Velike Britanije u slučaju Bregzita bez dogovora. Enders je u saopštenju jasno upozorio da Bregzit preti da uništi vek razvoja u Velikoj Britaniji… »

„Ulaganja“ u niški aerodrom se još nisu desila

Danas 24.01.2019
Inicijativa Ne damo niški aerodrom skrenula je pažnju javnosti u svom saopštenju na konfuzne informacije koje su prethodnih dana stigle iz JP Aerodrom Niš, a koje su preneli brojni mediji. Konfuznost datih informacija, kako je navedeno, ipak nije… »

Đukanović: Imao sam kartice u Atlas banci, ali sam dugove izmirivao

Danas 23.01.2019
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je večeras da je imao kredine kartice u Atlas banci Duška Kneževića, ali da nisu tačni njegovi navodi da dugove nije izmirivao. Đukanović navodi da je tačno da je bio korisnik Master i Viza Gold… »

EBRD uplatom od 10 milion evra stiče udeo 16,72 odsto u Formi Ideale

Danas 24.01.2019
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je objavila da je odobrila Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) da stekne udeo od 16,72 odsto u kragujevačkom preduzeću za proizvodnju i promet nameštaja Forma Ideale. Forma Ideale ima proizvodnju… »

Mihajlović: Dispečerski centar na železnici

Danas 24.01.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će Srbija do 2021. dobiti novi dispečerski centar na železnici koji će biti jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope, saopšteno je jutros iz njenog kabineta… »

Nova IMT-ova fabrika zbog birokratije tek u septembru

Danas 24.01.2019
Planovi indijske kompanije Tafe za proizvodnju traktora u Srbiji morali da budu odloženi Industrija mašina i traktora, koju je u aprilu prošle godine kupila indijska kompanija Tafe, svoju proizvodnju će izmestiti u fabriku Jarkovac u opštini Sečanj… »