Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Crkva „Putinka“ nema dozvolu za gradnju, ali ima podršku države

Danas 24.01.2019
Loši uslovi života bili motiv stanovnika da iniciraju gradnju Hrama Iz budžeta Srbije izdvojeno je oko dva miliona dinara (oko 16.800 evra) za izgradnju takozvane Putinove crkve (Hrama „Blage Marije“), u ruskom stilu u Sremskim Karlovcima, 79 km… »

Protesti najavljeni ove nedelje u 30 gradova i mesta

Danas 24.01.2019
Građanski protesti pod oznakom „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od pet miliona – počelo je“održani su do sada, makar jednom, u 20 gradova Srbije, dok je najavljeno da će se prva okupljanja ove nedelje dogoditi u još devet mesta. To su… »

Marinika Tepić: Verujem da će doći do saglasja organizatora protesta i opozicije

Danas 24.01.2019
Samostalna poslanica Marinika Tepić izjavila je da veruje da će doći do saglasja opozicije i organizatora protesta kao i da su dobro čuli zahteve koje je izneo jedan od organizatora protesta glumac Branislav Trifunović. Ona je za NIN rekla da su… »

Zagađenje vazduha na Balkanu: Valjevo do Pekinga

Danas 24.01.2019
„Gradovi u Srbiji zagađeniji od Pekinga“. „U Makedoniji produžen školski raspust zbog zagađenosti vazduha“. „Sarajevo najzagađeniji grad na planeti“. Ima li razloga za brigu na Balkanu zbog ovakvih medijskih naslova? Ako pitate aktiviste… »

Veselji: Taksa neće biti ukinuta

Danas 24.01.2019
Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da taksa od 100 odsto na robu iz Srbije neće biti ukinuta, sve dok Beograd ne okonča akciju protiv kosovske državnosti, navode danas prištinski mediji. Veselji… »

NUNS i NDNV: Državni funkcioneri da poštuju slobode novinara i medija

Danas 24.01.2019
Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su nove slučajeve ophođenja državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije. „Generalni sekretar predsednika Republike i… »

Odgovor na inicijativu SDA: Ako Ustavni sud prihvati apelaciju, donećemo odluku o statusu RS

Danas 24.01.2019
Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su danas zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština RS doneti odluku o budućem statusu RS, ako Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju Stranke… »

Samit EU-Zapadni Balkan biće održan 4. i 5. jula u Poljskoj

Danas 24.01.2019
Samit EU-Zapadni Balkan u okviru Balkanskog procesa biće održan 4. i 5. jula u Poznanju u Poljskoj, a glavne teme bi trebalo da budu ekonomija, mogućnost povezivanja, civilno društvo, mladi i kultura i bezbednost, izjavio je danas predstavnik… »

Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju: Ne širite mržnju u naše ime

Danas 24.01.2019
Udruženo delovanje predsednika i narodnih poslanika SRS i Stranke pravde i poverenja (SPP), Vojislava Šešelja i Muamera Zukorlića, protiv potpredsednika Vlade Srbije i lidera SDPS Rasima Ljajića, ima odjeka i u srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Zbog… »

Kukan o dijalogu Srbije i Kosova: Više rada, manje filozofiranja

Danas 24.01.2019
Poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan oštro je kritikovao Evropsku komisiju i spoljnopolitičku službu, koju vodi Federika Mogerini zbog dijaloga Srbije i Kosova, piše danas Kosova Sot Kukan je rekao da bi te dve evropske insistucije trebalo više… »