Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina

Dnevnik 24.01.2019
BEOGRAD: Prohodni su svi državni putevi prvog i drugog reda, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima u Srbiji, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, saopštili su Putevi Srbije. Na snazi je… »

Sutra novi sneg, u subotu snežni pokrivač i do pola metra

Dnevnik 24.01.2019
BEOGRAD: Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meterolog Nedeljko Todorović. Prema njegovim rečima, u… »

Sudar dva autobusa u Novom Sadu, deset putnika povređeno

Dnevnik 24.01.2019
Desetoro putnika povređeno je jutros u sudaru dva autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća na Novom naselju u Novom Sadu. Na lice mesta odmah je izašla ekipa Hitne pomoći i zbrinula povređene putnike. „Dve žene (54) i ( 34) zadobile su povrede… »

Bez troškova za LK s čipom nakon što ulica dobije naziv

Dnevnik 24.01.2019
BEOGRAD: Građani će ubuduće biti oslobođeni troškova za izdavanje lične karte sa čipom, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališa za ulice koje prethodno nisu imale naziv i kućni broj. To je danas odlučila Vlada Srbije na predlog MUP, a… »

Brzina na autoputu ograničena na 60 km zbog zimskih uslova

Dnevnik 24.01.2019
JAGODINA: Zbog zimskih uslova vožnje, snega, magle i mokrih kolovoza, ograničenje brzine kratanja vozila na deonici međunarodnog autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje je 60 kilometara. Danas su baš takvi uslovi, pada i sitan, vlažan sneg, tmurno… »

AKS: Potrebne temeljne izmene krivičnog zakonodavstva

Dnevnik 24.01.2019
BEOGRAD: Advokatska komora Srbije predstavila je danas svoje predloge koji se tiču najavljenih promena Krivičcnog zakonika, ocenjujući da su temeljne izmene našeg krivičnog zakonodavstva potrebne i poželjne i da advokatura u tome želi da… »

Poskupele ribolovne dozvole, 7.000 dinara za godinu

Dnevnik 24.01.2019
NOVI SAD: Ribolovne dozvole za ovu godinu su nešto skuplje i mogu se kupiti u JVP “Vode Vojvodine“. Za godišnju dozvolu za rekreativni ribolov treba izdvojiti 7.000 dinara, a za godišnju dozvolu za osobe starije od 65 godina, osobe sa telesnim… »

Preminula akademik Olga Hadžić

Dnevnik 24.01.2019
NOVI SAD: Akademik Olga Hadžić, prva rektorka Novosadskog univerziteta, preminula je u 73. godini u Novom Sadu. Osnovnu školu, gimnaziju i Srednju muzičku školu (klavir) završila je u Novom Sadu. Diplomu na studijama matematike na Filozofskom… »

Iriški venac prohodan za vozila

Dnevnik 24.01.2019
Saobraćaj u oba pravca na Iriškom Vencu usporen je zbog ugaženog snega. Dežurne ekipe zimske službe rade na čišćenju snega i posipanju soli. Zbog magle potreban je dodatan oprez pri vožnji na ovoj relaciji. Prema zvaničnom saopštenju “Puteva… »

Žene sve ravnopravnije u preduzetništvu

Dnevnik 24.01.2019
BEOGRAD: Iako se godinama unazad „kormilo srpskog biznisa“ nalazilo u rukama muškaraca, u poslednje vreme sve veći broj žena u Srbiji osniva svoja preduzeća i pokušava da stane rame uz rame sa muškim liderima koji vode uspešna preduzeća. Mala… »