Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 24.01.2019

Tramp odložio govor o stanju nacije do okončanja zatvaranja vlade

Glas Amerike 24.01.2019
BELA KUĆA — Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će odložiti održavanje govora o stanju nacije sve dok on i Kongres ne reše delimično zatvaranje vlade. "Ne tražim alternativno mesto za obraćanje povodom stanja nacije jer ne postoji mesto koje… »

Jevrejska zajednica protiv izgradnje tržnog centra na mestu bivšeg logora Topovske šupe

Glas Amerike 24.01.2019
Predviđena izgradnja tržnog centra na mestu nekadašnjeg logoda Topovske šupe, na Autokomandi u Beogradu, predstavlja novi korak u pomami negiranja holokausta i brisanju sećanja, rečeno je između ostalog na konferenciji za štampu Saveza jevrejskih… »

Vlada zatvorena 34. dan, Senat odbacio predloge Trampa i demokrata

Glas Amerike 24.01.2019
Američka federalna vlada delimično je zatvorena već 34. dan, što između ostalog znači da je 800 hiljada zaposlenih mesec dana bez prihoda. Senat je glasao o dva suprotstavljena predloga o otvaranju vlade: jedan koji je sačinio predsednik Donald… »

Dva nova spomenika prirode u Srbiji

Glas Amerike 24.01.2019
Srbija je dobila dve nove zaštićene prirodne oblasti – spomenike prirode Pećinski sistem Samar i Tupižničku ledenicu. Reč je o pećinskom sistemu koji je severoistočni deo planine Kalafat u opštini Svrljig i kraškoj jami Tupižnička ledenica u… »

Hoćemo li zbog globalnog zagrevanja i deforestacije ostati bez kafe?

Glas Amerike 24.01.2019
Rast globalnih temperatura, promene u padavinama i bolesti prete da ugroze prinose kafe širom sveta. Prema novom istraživanju, u opasnosti su i mnoge biljke srodne kafi, koje bi mogle da pomognu da se prinosi održe u toplijoj klimi. Naučnici su se… »

Borba za vlast u Venecueli, u sukobima na protestima 13 mrtvih

Glas Amerike 24.01.2019
Najmanje 13 ljudi je poginulo u sukobima u Venecueli, u protestima pristalica i protivnika dosadašnjeg predsednika Nikolasa Madura. Pošto je Amerika priznala lidera opozicije za predsednika te zemlje, vojska još ne želi da preda vlast, a međuanarodna… »

SAD ponovo kažnjavaju Iran

Glas Amerike 24.01.2019
Sjedinjene Države, koje se pripremaju za povlačenje iz Sirije, uvele su sankcije stranim paravojnim snagama u toj zemlji, koje podržava Iran, kao i avio-kompanijama, koje prevoze oružje u Siriji. Odluku o sankcijama saopštio je američki sekretar za… »