Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 24.01.2019

U Kuršumliji i Trsteniku ponovo održani protesti „Jedan od pet miliona“

Insajder 24.01.2019
U Kuršumliji i Trsteniku su večeras održani protesti „Jedan od pet miliona“. U Kuršumliji je ovo peto okupljanje građana koji poručuju da neće odustati dok se ne ispune njihovi zahtevi, među kojima je, kako navode, najvažniji smena Srpske… »

I profesori većine ostalih fakulteta podržali građanske proteste

Insajder 24.01.2019
Još 144 profesora i nastavnika univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu podržalo je danas građanske proteste, koji se održavaju nedeljama u mnogim gradovima zemlje. U proglasu, koji je preneo Danas, navodi se da potpisnici aktuelne… »

Vučić s potpredsednikom Al Dahre: Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate

Insajder 24.01.2019
Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate u godinama pred nama i zadovoljni smo, kako budućim planovima, tako i mogućnostima za dalju saradnju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s potpredsednikom kompanije Al Dahra Al… »

Kosovski tužilac za Insajder: Po našem zahtevu izdat nalog za hapšenje Milana Radoičića

Insajder 24.01.2019
Kosovski tužilac Sile Hodža je izjavio za Insajder da je po zahtevu Specijalnom tužilaštvu Kosova Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Radoičić se nalazi u bekstvu od novembra, a… »

Kuburović: Izmene zakona u delu o kaznenoj politici u narednih mesec dana

Insajder 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici, koja će biti stroža. Danas je održan… »

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom”: Još nije bilo obećanih ulaganja države u aerodrom

Insajder 24.01.2019
Uprkos obećanjima predstavnika vlasti da će ulaganja u niški aerodrom „Konstantin Veliki” biti nastavljena i nakon što ga je grad predao na upravljanje državi, to se do danas nije desilo. Na tu činjenicu upozorava i Inicijativa „Ne damo niški… »

UNS: REM ukinuo obavezu kablovskih operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Insajder 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako se navodi u… »

Tužilaštvo traži maksimalne kazne: Ćuruvija ubijen u borbi za obnovu demokratije

Insajder 24.01.2019
Gotovo dve decenije nakon ubistva novinara Slavka Ćuruvije, suđenje je pri kraju, a Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas Sudu da na maksimalne kazne, od 40 godina zatvora, osudi četvoricu bivših pripadnika Državne bezbednosti… »

Han: Imam predlog i spreman sam da predvodim razgovor Vučića i Tačija o taksama

Insajder 24.01.2019
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas za zagrebački N1 da ima predlog za rešenje svih trgovinskih pitanja Srbije i Kosova i da je spreman da taj razgovor predvodi. Sa tim je kako kaže upoznao i predsednike Srbije i Kosova od kojih u narednih… »

Upravni sud odbacio tužbu Ministarstva protiv Poverenika zbog slučaja „Libija”

Insajder 24.01.2019
Upravni sud je odbacio tužbu Ministarstva spoljnih poslova protiv Poverenika za informacije od javnog značaja jer Ministarstvo nije stranka u postupku i nema zakonskog osnova da tuži Poverenika. Ministarstvo spoljnih poslova podnelo je tužbe protiv… »