Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 24.01.2019

Duplo jeftinija članarina za učenike i studente u leskovačkoj Biblioteci

Južne vesti 24.01.2019
Povodom obeležavanja slave svih učenika - Svetog Save, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu u narednim danima nove članove upisivaće po povoljnijoj ceni. Svetosavski popust, kako kažu, trajaće od 24. do 28. januara. U toku ovih… »

Iz šina ispala dizalica koja je trebalo da ukloni cisterne sa amonijakom

Južne vesti 24.01.2019
Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle 5 dana sklonila cisterne sa amonijakom, ispala je iz šina. Meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju. Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome šta… »

Sutra počinje evakuacija meštana i životinja iz Jasenovika

Južne vesti 24.01.2019
Zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom koje već pet dana stoje pored pruge u selu Jasenovik kraj Niša, svi meštani i životinje će u petak 25. januara i sutradan morati da odu iz sela, a evakuacija počinje u 7 sati. Meštani kažu da su nezadovoljni… »

Danas protesti u Nišu, Vranju i Žitorađi

Južne vesti 24.01.2019
Od 18 sati će se, kao i prethodna dva petka Nišlije okupiti u centru grada, a prvi put su na protest pozvani i Vranjanci, u isto vreme kada i Nišlije, kod Gradske apoteke. Za sat vremena ranije najavljen je i protest u Žitorađi. Nišlije nisu… »

Direktorka niškog Zavoda za transfuziju krvi o trošku dobavljača stigla i do Brodveja

Južne vesti 24.01.2019
Nakon što su neki od dobavljača, koji imaju povlašćen tretman na tenderima Zavoda za transfuziju krvi, v. d. direktorki ove ustanove Vesni Knežević, platili put u Oman, sada je na isti način, kako piše Pištaljka, direktorka stigla i do Njujorka i… »

Oglasili se nadležni: Zagađenje vazduha isto kao ranije

Južne vesti 24.01.2019
Glavni izvori štetnih PM čestica u Nišu su auspusi i dimnjaci, i te čestice uvek su povećane u zimskim mesecima loženja, kaže direktor Instituta za javno zdravlje Miodrag Stojanović. Za smanjenje aero-zagađenja, što je dugotrajan proces… »

Na protestima u Kuršumliji najavljena blokada Merdara

Južne vesti 24.01.2019
Manje od 7 dana je ostalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić odgovore na ranije upućene zahteve nezadovoljnih građana Kuršumlije koji od 28. decembra organizuju proteste u ovom gradu. Ukoliko odgovori izostanu… »

I večeras protesti u Kuršumliji, poslednji pre najavljene blokade Merdara

Južne vesti 24.01.2019
Na večerašnjem protestu koji je zakazan za 18 sati u centru grada, okupljeni će još jednom uputiti javni apel nadležnima da reaguju, da reše probleme pre radikalizacije protesta. Ukoliko do narednog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne… »

Domu u Kulini doniran aparat za laboratoriju i krevet za kupanje

Južne vesti 24.01.2019
Za analize krvi i urina osoba smeštenih u Domu u Kulini, koje osim teškog stepena ometenosti u razvoju imaju i druge teške zdravstvene probleme, sada laboratorija ove ustanove neće koristiti prevaziđeni aparat, niti ručno prati epruvete, a korisnici… »

Tumačenje podataka najveća "boljka" domaće statistike

Južne vesti 24.01.2019
Iako bi otvaranje poglavlja o statistici u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji trebalo da poboljša efikasnost i domete ovog polja u Srbiji, kako smatra Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja, postoji i ono što ne može da reši… »