Izvor: Južne vesti/Svet arhiva vesti 24.01.2019

Kriza u Venecueli: Maduro prekinuo diplomatske odnose sa Sjedinjenim Državama

Južne vesti 24.01.2019
EPA Tens of thousands of people have been demonstrating against President Maduro Lider Venecuele Nikolas Maduro prekinuo je odnose sa SAD-om nakon što je Tramp priznao lidera opozicije Huana Guaida kao privremenog predsednika. Maduro je američkim… »

Pomor konja u Australiji: Divlje životinje stradale usled suše

Južne vesti 24.01.2019
RALPH TURNER Konji su stradali usled ekstremnih temperatura Ekstremni toplotni talas u Australiji usmrtio je više od 90 divljih konja, saopštili su zvaničnici. Stradale životinje pronađene su u koritu presahle reke u blizni Alis Springsa prošle… »

Davos 2019: Kako večera u mraku može da vam otvori oči

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Na večeri u mraku nije bilo ni sveća Možda je čudno i previše intimno da nekome stavite obe ruke na ramena samo nekoliko minuta pošto ste ga upoznali. Ali, na „večeri u mraku" u Davosu, mi nemamo izbora. Moramo da se držimo našeg… »

Oskar 2019: Pet rediteljki koje su izostavljene iz nominacija za najbolju režiju

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Nema žena među nominovanima Nominacije za nagradu Oskar objavljene su u utorak i filmovi sa ženama u glavnim ulogama su dobro prošli. U oba ovogodišnja filma sa najvećim brojem nominacija - Roma i Omiljeni - žene imaju ključno mesto… »

Koja to hrana produžava život: Šta da jedemo i koliko

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Da li nešto iz vaše fioke može da vam produži život Ako bih vam ponudio superhranu koja bi vam omogućila da živite duže, da li biste bili zainteresovani? Ona bi mogla da smanji mogućnost za srčani udar, kao i za doživotne bolesti… »