Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Vesić: Problemi na samo 2,5 odsto linija prevoza

Mondo 24.01.2019
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ulice prvog prioriteta potpuno funkcionišu i podsetio da je to 1.800 kilometara saobraćajnica, kojima ide gradski prevoz. Vesić je novinarima u Beogradu rekao da je jutros bilo manjih… »

Pola metra snega u subotu, padaće do marta?!

Mondo 24.01.2019
Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meterolog Nedeljko Todorović. Prema njegovim rečima, u intervalu od… »

Novi Sad: Sudar autobusa GSP-a, 10 putnika povređeno

Mondo 24.01.2019
Desetoro putnika povređeno je jutros oko 9 časova u sudaru dva autobusa GSP-a na Bulevaru Jovana Dučića, na autobuskom stajalištu na Novom naselju u Novom Sadu. Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija Pedesetčetvorogodišnja i 34-godišnja… »

Bez takse za ličnu kartu zbog naziva ulica

Mondo 24.01.2019
Evo ko se oslobađa plaćanja taksi za ličnu kartu na osnovu odluke Vlade. Foto: Petar Stojanović,MONDO Vlada Srbije usvojila je danas zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u… »

Petrović: Nikad nisam rekao da mogu da izlečim nekog

Mondo 24.01.2019
Teške reči i optužbe u jutarnjem programu razmenili su danas kontroverzni doktor filozofije Miroljub Petrović i devojka Biljana Jovanović, čiji je brat Slavčo Petrov (31), preminuo usled tumora na mozgu. Foto: MONDO/Stefan… »

Sud u Strazburu odbio svaku drugu tužbu iz Srbije

Mondo 24.01.2019
Evropski sud za ljudska prava je tokom 2018. godine iz Srbije primio 2.128 tužbi, što je 1,5 puta više nego 2017. Gotovo polovina odbijena, a pravda za tužitelja zadovoljena u 12 od 13 presuda. Foto: MONDO/Ilustracija Mario Milojević Gledano po glavi… »

SPC će zbog pedofilije suditi u Londonu?

Mondo 24.01.2019
Visoki sud u Londonu primio je polovinom januara šest tužbi protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije. Foto: Mondo/Goran Sivački U središtu tužbe su skandali koji su vezani za umirovljenog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija (Kačavende)… »

Obradović: Dveri pod represijom

Mondo 24.01.2019
Lider srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da vlast pokušava da zaustavi rad te političke organizacije, kontrolom finansija, odnosno poslovanja pokreta. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Obradović je novinarima u Skupštini Srbije naveo… »

Beograd: Niče tržni centar na mestu logora!?

Mondo 24.01.2019
Predstavnici Saveza jevrejskih opština Srbije ocenili su danas da najava izgradnje tržnog centra na mestu nekadašnjeg logora Topovske šupe u Beogradu, predstavlja odricanje od Holokausta i negiranje njegovih žrtava. Foto: Mondo/Goran Sivački Rabin… »

Bravo Šumarski: Ne daju zemlju za mini he na Goču

Mondo 24.01.2019
Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu odbio je da da u zakup zemljište na Goču jednoj privatnoj kompaniji za izgradnju mini-hidroelektrane. Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Za tu svoju odluku Šumarski fakultet je dobio danas i podršku… »