Izvor: Mondo/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Veće plate predsednika Srbije, poslanika...

Mondo 24.01.2019
Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine. Foto: MONDO/Predrag… »

Traži se: Sud u Prištini hapsi Milana Radoičića

Mondo 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista, Milana Radoičića, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije. Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija RTS navodi da je nalog za njegovo… »

Kostić: Srbija podeljeno društvo, moguć obračun

Mondo 24.01.2019
Srbija je po mnogim linijama podeljeno društvo, u kojem bi netrpeljivost i agresija mogli da prerastu u međusobni obračun, smatra predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić. Foto: MONDO/Goran Sivački "Srbija živi u… »

Beriša: Srbija hranom trovala kosovske Albance

Mondo 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova, Beke Beriša, optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović… »

Priština preti: "Imamo kreativne ideje"

Mondo 24.01.2019
Kosovo će uvesti recipročne mere protiv Srbije ukoliko nastavi da narušava teritorijalni integritet Kosova, "Nastavićemo sa drugim kreativnim idejama koje imamo, a bili biste iznenađeni koje su to ideje“, rekao je vicepremijer Hodžaj. Foto… »

Odložena evakuacija meštana Jasenovika

Mondo 24.01.2019
Evakuacija meštana Jasenovika kraj Niša zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom odložena je do daljeg odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije. Bratimir Vasiljević, predsednik gradske opštine Pantelej na čijoj teritoriji se nalazi Jasenovik je… »