Izvor: Niške vesti arhiva vesti 24.01.2019

Uz pretnju nožem od taksiste oteo novac

Niške vesti 24.01.2019
Sumnja se da je on 16. januara ove godine, u okolini Niša, uz pretnju nožem oduzeo od taksiste novac, navode iz niške policije. Tom prilikom taksista nije povređen. D.T. je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će uz… »

Sutra i preksutra evakuacija čitavog Jasenovika

Niške vesti 24.01.2019
Svi meštani Jasenovika i sve domaće životinje moraće u petak, 25. januara i u subotu 26. januara od sedam do 17 časova da budu evakuisani iz tog mesta, naredio je Štab za vanredne situacije grada Niša. Evakuacija je naređena zbog moguće… »

Ponovo akcija reprograma dugovanja za komunalije uz dodatne pogodnosti

Niške vesti 24.01.2019
Kako je poručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, za televiziju Belle Amie, novina ove godine će biti da će se deo kamate otpisivati i onima koji dug budu vraćali na rate. „Novina je ove godine mogućnost reprograma zaostalih dugovanja… »

Za najbolje studente od grada po 50.000 dinara

Niške vesti 24.01.2019
Sekretar Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić kazala je da će nagradu dobiti 33 studenta. „Nagradu će dobiti 12 studenata za koje su fakulteti ocenili da su najbolji, a još 21 diplomirani student sa prosekom 10“, izjavila je Kostić. Ona je… »

U dve saobraćajne nezgode oboreni dečak i devojčica, jedan vozač pobegao

Niške vesti 24.01.2019
Dečak je zadobio lakše povrede, a prema nezvaničnim saznanjima nezgoda se desila van pešačkog prelaza. U istom periodu, oko 20 časova, dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda u ulici Marina Držića, kada je automobil „reno klio“ kojim je… »

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Niške vesti 24.01.2019
Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Niš poziva sva lica muškog pola rođena 2001. godine, kao i lica rođena od 1989. do 2000. godine, koja to do sada nisu učinila da se jave radi uvođenja u vojnu evidenciju. Regrut koji se uvodi u vojnu… »

Niš ove godine dobija Enciklopediju znamenitih ličnosti

Niške vesti 24.01.2019
Enciklopedija obuhvata period od cara Konstantina pa do današnjih dana. Reč je o projektu koje je prethodnih dvadesetak godina, stvaralo više od pedeset saradnika, kaže mr Novica Ranđelović, na čiju inicijativu je započet rad na Enciklopediji… »

Reprogram komunalnih dugova od 1. marta

Niške vesti 24.01.2019
Direktorka „Objedinjene naplate“ Jelena Stojanović je podsetila da se od 2012. godine gradjanima Niša redovno omogućava reprogram dugova i istakla da će dužnicima prvi put ove godine biti ponudjeno pet različitih modela ugovora. „Do sada samo… »

Nema mesta panici kada se radi o kvalitetu vazduha

Niške vesti 24.01.2019
Sa tim se u potpunosti ne slaže profesor dr Amelija Đorđević sa Fakulteta zaštite na radu koja je dodala da se nalazimo u trećoj kategoriji po kvalitetu vazduha što nikako ne može da bude pohvalno, dok je Ivana Krstić, sekretar Sekretarijata za… »

IN MEMORIAM: Preminuo Nišlija Miodrag Marinković

Niške vesti 24.01.2019
Marinković će biti upamćen kao jedan od prvih trgovaca nekretninama. Agenciju „Senzal“ osnovao je na samom početku otvaranja tržišta za privatne preduzetnike u Nišu. Pre privatnog biznisa Miodrag Marinković bio je dugogodišnji radnik… »