Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Darko Glavaš: Sve ulice prvog prioriteta očišćene i prohodne

Novi magazin 24.01.2019
Vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš izjavio je danas da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene i prohodne a da je u toku čišćenje… »

AMSS: Oprez zbog novih padavina tokom noći

Novi magazin 24.01.2019
Sneg koji večeras otežаvа sаobrаćаj nа području zаpаdne, jugozаpаdne i istočne Srbije, proširiće se u toku noći i nа ostаle delove zemlje, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Snega na putevima u nižim predelimа ima do pet… »

U Srbiji sutra jačanje snežnih padavina

Novi magazin 24.01.2019
U Srbiji će sutra biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). RHMZ je upozorio da će… »

Pravni fakulet Univerziteta Union podržao proteste

Novi magazin 24.01.2019
Dvadeset nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union saopštilo je danas da se pridružuje kolegama sa Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu u podršci građanskim protestima. Oni su u saopštenju… »

Novi Sad: U sudaru dva gradska autobusa desetak osoba povređeno

Novi magazin 24.01.2019
U sudaru dva gradska autobusa koji se jutros dogodio u Novom Sadu, povređeno je desetak putnika, potvrđeno je agenciji Beta u policiji. Do nezgode je došlo kada je jedan gradski autobus, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, udario u drugi, koji je… »

Kuburović: U narednih mesec dana velike izmene Krivičnog zakonika

Novi magazin 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Kuburović je za… »

Mihajlović: Još tri miliona evra za socijalnu inkluziju Roma u Srbiji

Novi magazin 24.01.2019
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada posvećena inkluziji romske zajednice u društvo, što podrazumeva bolje uslove u oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, obrazovanja, zdravlja i stanovanja i najavila… »

Naređena evakuacija ljudi i životinja iz Jasenovika

Novi magazin 24.01.2019
Štab za vanredne situacije grada Niša naredio je potpunu evаkuаciju selа Jаsenovik zbog uklаnjаnjа vаgonа-cisterni sа аmonijаkom, sutra 25. januara i u subotu 26. januara od sedam do 17 časova. U naredbi koju je kasno popodne doneo gradski… »

Građani će moći besplatno da menjaju lična dokumenta sa novim adresama

Novi magazin 24.01.2019
Građani koji zbog promene naziva ulice ili kućnog broja, i upisivanja nove adrese prebivališta moraju da menjaju lične karte, moći će to da urade besplatno, odlučeno je danas na sednici Vlade. Kako je ranije procenilo Ministarstvo unutrašnjih… »

Novinarke protiv nasilja prema ženama zahtevaju prestanak govora mržnje i pritisaka na novinarke

Novi magazin 24.01.2019
Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama apelovala je danas na državne organe da savesno i bez politizacije obavljaju svoj posao, a građane na solidarnost u borbi protiv govora mržnje i pritisaka na novinarke. Grupa novinarki, ocenila je da se u… »