Izvor: Peščanik/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Univerzitetska podrška #1 od 5 miliona

Peščanik 24.01.2019
Mi, dolepotpisani nastavnici i saradnici Univerziteta u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Kragujevcu pridružujemo se kolegama sa Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih… »

Kukavičjih 30 tačaka

Peščanik 24.01.2019
Neko se tu sa nekim ne razume. Do kraja nedelje, ako se nesporazum baš i ne otkloni, možda će barem biti jasno u čemu se tačno sastoji nerazumevanje. Stvar je s dobrim razlogom pokrenuo u subotu 19. januara Branislav Trifunović kada je od… »

Podrška protestima Pravnog fakulteta

Peščanik 24.01.2019
Podršku građanskim protestima „1 od 5 miliona“ koji se održavaju u Beogradu svake subote već osam sedmica, a od nedavno i u drugim gradovima Srbije, dalo je večeras i 28 profesora i saradnika Pravnog fakulteta u Beogradu. Njihov proglas prenosimo… »

Nedelja borbe protiv licemerja

Peščanik 24.01.2019
Poslednja nedelja januara je nedelja prevencije cervikalnog kancera. To je i nedelja u kojoj sam pre dve godine otkrila da imam tu vrstu karcinoma, poznatog kao rak grlića materice i od tada pišem o onkološkom lečenju, zdravom životu i psihoterapiji… »

Podrška protestima

Peščanik 24.01.2019
Podrška nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union protestima građana Srbije Uvereni da su sve ideje i vrednosti za koje se zalažemo i koje prenosimo studentima, oličene u demokratskoj i legitimnoj državi zasnovanoj na vladavini… »

Činjenice nisu u modi

Peščanik 24.01.2019
Predsednica Vlade Ana Brnabić se pre nekoliko dana obratila javnosti u okviru šeste Plenarne sednice Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Ova sednica je trebalo da doprinese razmeni mišljenja civilnog društva i predstavnika vlasti o približavanju… »

Ministarkin direktivni apel

Peščanik 24.01.2019
Sve je više predstavnika izvršne vlasti u Srbiji koji svakim danom sve bezočnije pokazuju da gaje najdublji prezir prema institucijama i principima demokratskog društva. Najnovija manifestacija bahatog odnosa prema institucijama došla je sa adrese… »