Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Teška optužba iz Prištine: Srbija Albance trovala hranom i zato su uvedene takse?

Pravda 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je javila… »

Haradinaj poklekao: Kosovski premijer se zaigrao sa taksama i otkačio Ameriku! Preokret na pomolu?

Pravda 24.01.2019
Preokret na pomolu? Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pre dva dana decidno utvrdio da takse ka Srbiji neće biti ukinute, njegov šef kabineta Avni Arifi juče je najavio da bi one ipak mogle da budu suspendovane. Posle susreta američkog… »

Šešelj smiruje tenzije u Kerčkom moreuzu! Putin ima pravo da štiti Krim i Sevastopolj (video)

Pravda 24.01.2019
Narodni poslanik Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radikalne stranke, apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije između Rusije i Ukrajine po pitanju eskalacije u Kerčkom moreuzu i ocenio da su Krim i luka Sevastopolj… »

Bivši američki ambasador upozorava: Situacija oko Kosova ide u opasnom smeru

Pravda 24.01.2019
Bivši američki amabasador u Srbiji Vilijam Montgomeri ocenjuje da se u ovom trenutku stvari na Kosovu i oko Kosova odvijaju u opasnom smeru. "Nadam se da grešim, ali krajnje sam pesimističan u vezi sa situacijom oko Kosova", kaže Montgomeri za Tanjug… »

Preko noći možemo uspostaviti kontrolu na granicama: Dodikova kontraofanziva na Federaciju

Pravda 24.01.2019
Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o imenu RS, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je kazao da će konsultacije sa svim politickim predstavnicima Srba obaviti danas i da veruje… »

Protesti na prekretnici: Sutra sastanak opozicije, spremaju odgovor na zahteve, a evo šta će tražiti organizatorima!

Pravda 24.01.2019
Predstavnici opozicionih stranaka sastaće se sutra, a tema razgovora biće "odgovor opozicije građanskim protestima". Tokom prethodnih nedelja često su se mogle čuti kritike, pa i saveti da opozicija treba da preuzme kontrolu nad protestima i da se… »