Izvor: Pravda/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

Ko je mladi Huan Guaido (35), čovek kojeg Zapad priznaje kao novog predsednika Venecuele? (video)

Pravda 24.01.2019
Do relativno nedavno Huan Guaido (35) bio je malo poznati venecuelanski političar. Od sinoć, za veliki broj zemalja na čelu sa SAD, on je predsednik te zemlje. Ko je Guaido, čovek koji je sam sebe proglasio za predsednika nakon krvavih protesta… »

Robot za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila: Ruski ''Uran-9'' (video)

Pravda 24.01.2019
Ruska vojska je primila u naoružanje borbeni robotizovani kompleks Uran-9, izjavio je generalni direktor koncerna Kalašnjikov Vladimir Dmitriev. „Generalno, Uran je dobra naučna i tehnička rezerva za dodatne proizvode“, rekao je Dmitriev za medije… »

On je pukovnik ruskih specijalaca i najobučeniji vojnik: Pogledajte čoveka kog je trenirao Staljinov saradnik! (video)

Pravda 24.01.2019
Ruski sistem, odnosno sistema, kako je Rusi nazivaju, iako stara veština, dobro je rešenje za izazove koje nameće moderan način života. Sa svojim specifičnostima donosi niz prednosti u odnosu na većinu borilačkih veština jer, između ostalog… »

Najmračnija tajna miloševića! Mira htela da im prekrati muke na tajnovitom mestu?

Pravda 24.01.2019
Nekadašnja prva dama, naime, nije mogla da prihvati činjenicu da je Milošević gubitnik izbora u septembru 2000. godine, pa je na takvu sumanutu ideju došla podstaknuta tragičnim završetkom velike ljubavi između Adolfa Hitlera i Eve Braun. - Nju je… »

Linta odbrusio SDA: Oni otvoreno krše Ustav i Dejtonski sporazum, niko nema prava da srpskom narodu određuje ime njegove…

Pravda 24.01.2019
Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra da SDA otvoreno krši Ustav BiH i Dejton najavom da će pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja imena Republike Srpske. Linta je rekao da je… »

Drecun žestoko odgovorio Haradinaju: Hoće kako SAD kažu, a da se ''ne obruka''

Pravda 24.01.2019
Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da će dodatne takse na KiM na robu iz centralne Srbije biti ukinute i ocenjuje da premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj sada pokušava da postupi u skladu sa… »

„Putin mi nije mentor“ Dodik: Predsednik Ruske Federacije rekao mi da sam dobar, kao što mi Amerikanci kažu da sam loš…

Pravda 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Putin nije njegov mentor, ni u kom smislu, već da je on predsednik prijateljske zemlje i da deli neke njegove stavove. – Veoma sam zahvalan Putinu na podršci, u svemu tome je vidljivo da… »

Američki vojni analitičari opomnjiu: Ne ulazite u Venecuelu, tamo vas čekaju ruski Su-30 i s-300

Pravda 24.01.2019
Usred tenzija između Venecuele i SAD-a, pojavile su se analize u vezi sa odbranom koju ima južnoamerička zemlja i kako se može savladati. Magazin Military Watch analizirao je situaciju i uočio da Venecuela ima naprednu, vojnu opremu. Zemlja ima… »