Izvor: Radio 021/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Martinović o vređanju Aleksandre Jerkov: Ne računa se, nije rečeno za mikrofonom

Radio 021 24.01.2019
Sedam opozicionih poslanika kažnjeno je sa ukupno 70.000 dinara zbog opomena koje su dobili na četvrtoj sednici Skupstine Srbije. Kažnjeni su dva puta sa po 10 odsto plate poslanik DS-a Balša Božović i poslanik Dveri Boško Obradović. Po jedna… »

Predsednik SANU: Srbija podeljeno društvo, moguć obračun ako ne bude komunikacije

Radio 021 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u mđusobni… »

Erdogan u junu dolazi u Srbiju

Radio 021 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič. On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Šarčević je na sastanku… »

Siniša Mali vodi Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije

Radio 021 24.01.2019
Vlada Srbije odlučila je da se formira Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije. Kako se navodi, cilj je usklađivanje rada organa državne uprave i usmeravanje aktivnosti koje se odnose na pripremu, reviziju i primenu Nacionalnog programa za… »

Drugi protest "Jedan od pet miliona" sutra u Novom Sadu

Radio 021 24.01.2019
Drugi protest građana pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održaće se u petak, 25. januara u Novom Sadu, nakon što su građani pre nedelju dana u velikom broju zajednički šetali ulicama. Protesti se šire Srbijom i sve veći… »

RSE: "Putinova crkva" na Banstolu nema dozvolu za gradnju

Radio 021 24.01.2019
Iz budžeta Srbije izdvojeno je oko dva miliona dinara za izgradnju Hrama Blage Marije, takozvane Putinove crkve na Banstolu, iako ova crkva nikada nije dobila dozvolu za gradnju, saznaje Radio slobodna Evropa (RSE). Da li nadležni uopšte proveravaju da… »

Metoda čišćenja Mari Kondo ima poklonike i u Srbiji

Radio 021 24.01.2019
U slučaju da ste razvrstali stvari koje posedujete u skladu sa savetima japanskog gurua za čišćenje Mari Kondo, evo šta možete da uradite s nepotrebnom garderobom. Gary Gershoff/Getty Images Reklame su nas učile da kupujemo nove i moderne stvari… »

Zagađenje vazduha na Balkanu: Valjevo do Pekinga

Radio 021 24.01.2019
Društvene mreže na Balkanu preplavljene su informacijama o velikoj zagađenosti vazduha u ovom delu Evrope. Đorđe Đoković/Kolubarske.rs Građani Valjeva pokušali su da zaštite spomenike narodnim herojima od zagađenog vazduha „Gradovi u Srbiji… »

Blic: Ubicama dece sudiće se dan za danom

Radio 021 24.01.2019
Ubicama dece, ali i svim drugim optuženim sudiće se dan za danom tako da će svaki postupak biti završen najduže za godinu dana, piše Blic. Naime, prema saznanjima "Blica", a koji se poziva na neimenovani izvor, Ministarstvo pravde planira da u… »