Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 24.01.2019

Uhapšen zbog krađe

RT Kragujevac 24.01.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. M. (1997) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je na području ovog grada, izvršio tešku krađu i krađu u pokušaju. Sumnja se da je on, 21. januara ove godine, obio… »

„Radnički 1964“ dobio pojačanje

RT Kragujevac 24.01.2019
Rukometni klub „Radnički 1964“ pojačao je svoje redove dovođenjem iskusnog srednjeg beka Nemanje Vukovića, koji je pre nekoliko godina nosio dres kragujevačkog kluba. Vuković, koji je karijeru počeo u rodnim Pljevljima, nastupao je još za… »

Obeležavanje Dana sećanja na žrtve Holokausta

RT Kragujevac 24.01.2019
Spomen park „Kragujevački oktobar“ obeležava Dan sećanja na Holokaust u petak 25. januara od 16 časova i 30 minuta. Program obuhvata razgovore na temu genocida, tematske izložbe,promocije knjiga o stradlim Jevrejima. Partneri u realizaciji… »

Konkurs za finansiranje programa u oblasti kulture

RT Kragujevac 24.01.2019
Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za 2019. godinu. Za te namene planirana su sredstva u iznosu od 28 miliona dinara. Javni… »

Sugrađani: Jelena Milovanović

RT Kragujevac 24.01.2019
Kragujevačka košarkašica Jelena Milovanović pripada gradskim sportskim velikanima. Popularnost je stekla posle evropskog prvenstva u Mađarskoj gde je Srbija osvojila zlatnu medalju. Sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru vratila se u Kragujevac sa… »

Saradnja Univerziteta i kompanije Milanović

RT Kragujevac 24.01.2019
Univerzitet u Kragujevcu i Fakultet inženjerskih nauka potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Milanović industris grup doo. Osnovni cilj ovog ugovora je edukacija mladih, koji bi nakon školovanja na fakultetima… »

Promocija Zbornika – „Dosta su svetu jedne Šumarice“

RT Kragujevac 24.01.2019
Povodom obeležavanja dana Svetog Save u muzeju „21. oktobar“ održana je promocija Zbornika najboljih literarnih radova, koji su izabrani na konkursu „Dosta su svetu jedne Šumarice“. Tradicionalna manifestacija „Dosta su svetu jedne… »

Putevi prohodni, saobraćaj otežan zbog snega

RT Kragujevac 24.01.2019
Svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, saopštilo je preduzeće Putevi Srbije. Na snazi je… »

U susret Savindanu

RT Kragujevac 24.01.2019
Prigodan program u susret Savindanu, na kojem su nastupili pevačke grupe, solisti i učenici iz Kragujevca, održan je u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta. Na manifestaciji, koju je vodio glumac Saša Pilipović, nastupile se pevačke grupe… »

U Kragujevcu 10 centimetara snega

RT Kragujevac 24.01.2019
Tokom noći i jutra u Kragujevcu je palo 10 centimetara snežnog pokrivača, koji tokom dana nije doneo većih problema. Od dežurnih dispečera saznali smo da u gradu danas nije bilo saobraćajnih nezgoda, kao ni povreda pešaka. Devet ekipa zimske… »