Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Predsedniku Republike i poslanicima povećane plate

RTS 24.01.2019
Za sedam odsto biće povećane plate predsedniku Republike, narodnim poslanicima i imenovanim licima u službi predsednika Republike i Narodne skupštine, rečeno je na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije. Odbor je izrekao kazne pojedinim… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

RTS 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će, kada uđe na Kosovo, Milan Radoičić biti uhapšen… »

Bilgič: Erdogan u junu u Srbiji

RTS 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je turski ambasador Tanžu Bilgič, koji je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Mladen Šarčević je na sastanku… »

Hodžaj: Beogradu prete i druge recipročne mere

RTS 24.01.2019
Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj upozorio je da bi Priština Beogradu mogla da uvede recipročne mere i na drugim poljima ako, kako je rekao, "Srbija nastavi da povređuje teritorijalni integritet Kosova", prenose prištinski mediji. U tom… »

Ljajić: Kosovski uvoznici već idu na sever i čekaju srpsku robu

RTS 24.01.2019
Ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da sve ukazuje da će Priština povući takse na robu iz centralne Srbije, da je za 66,2 miliona evra manje robe prodato na KiM od 21. novembra do 21. januara nego u istom periodu lane, kao i da to nije jedina… »

Vlada u Prištini namerava da proda Telekom na Kosovu

RTS 24.01.2019
Kosovska vlada je odlučila da započne pripreme za privatizaciju "Kosovo Telekoma", sa međunarodnim kompanijama koje su već zainteresovane za njegovu kupovinu, prenosti portal "Priština insajt". Ovo je treći pokušaj vlade u Prištini da privatizuje… »

Razmena podataka sa Austrijom donosi boljitak građanima

RTS 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beču sa generalnim direktorom Zavoda za penziono osiguanje Austrije (PVA) Manfredom Anderleom o daljem unapređenju saradnje u korist građana dve… »

Žigmanov: Srpsko-hrvatski odnosi na "mrtvoj tački"

RTS 24.01.2019
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov rekao je da su hrvatsko-srpski odnosi "na mrtvoj tački" i da je "ovo razdoblje stagnacije". Tomislav Žigmanov pre dva dana boravio je u Zagrebu, gde je razgovarao sa političkim… »

NUNS osudio ponašanje pojedinih funkcionera

RTS 24.01.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudilo je nove slučajeve bahatog ophođenja državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije. U saopštenju se podseća da je generalni sekretar… »

Priština odbila predlog BiH o privremenoj suspenziji taksi

RTS 24.01.2019
Sastanak delegacija BiH i Prištine na ekspertskom nivou o uvođenju taksi od 100 odsto nije urodio plodom. Priština je odbila predlog Sarajeva o privremenoj suspenziji taksi, rekao je pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine… »