Izvor: RTS/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

„Boing“ testirao leteći automobil

RTS 24.01.2019
Prototip „Boingovog“ autonomnog letećeg automobila kratko je lebdeo tokom svog prvog probnog leta, nagoveštavajući u kom pravcu će ići razvoj transporta. To je mali ali značajan korak najvećeg proizvođača aviona da unapredi urbani transport i… »

Jak vetar prevrnuo svemirsku letelicu „Spejs iksa“

RTS 24.01.2019
Prototip rakete „Spejs iksa“, koja bi jednog dana mogla da odnese i ljudsku posadu na druge planete poput Marsa, prevrnuo se pod naletima jakog vetra dok je uspravno stajao u postrojenju u Boka Čika u Teksasu. Letelica je pretrpela ozbiljna… »

„Sjaomi“ predstavio telefon koji se savija sa obe strane

RTS 24.01.2019
Kineska tehnološka kompanija „Sjaomi“ predstavila je prototip pametnog telefona sa savitljivim ekranom. „Sjaomi“ je otkrio svoj prototip na kineskoj društvenoj mreži Vejbo, zamolivši korisnike da predlože ime za novi uređaj čiji ekran se… »

Veganstvo ‒ dobar izbor ili ozbiljna pretnja po zdravlje dece

RTS 24.01.2019
Veganska ishrana može loše uticati na zdravlje dece, upozoravaju lekari u Danskoj, u kojoj je sve veći broj vegana. Budući da broj vegana u svetu a i kod nas sve više raste, stručnjaci u domenu medicine, a naročito nutricionisti, imaju potpuno… »

Nova istraživanja za novu terapiju raka

RTS 24.01.2019
„Uskoro bi trebalo da imamo biomarkere na osnovu kojih će moći da se proceni da li će kancer metastazirati ili ne. Tako će moći da se odredi najbolja terapija za obolelog”, rekla je za Naučni program dr Bojana Gligorijević, profesorka na… »