Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.01.2019

Erdogan podržao Madura

SEEbiz 24.01.2019
ANKARA - Dok je većina latinoameričkih zemalja priznala Juana Guaida za privremenog predsjednika Venezuele, iz Turske stiže potpora predsjednika Tayyipa Erdogana trenutnom venezuelskom predsjedniku Nicolasu Maduru. Turski predsjednik nazvao je… »

Hahn o taksama Kosova: Imam predlog za Vučića i Thacija, čekam pozitivan odgovor

SEEbiz 24.01.2019
DAVOS - "Podneo sam predlog prema kome bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova. Spreman sam da predvodim takav razgovor i to bi bio temelj za pretpostavku da je moguć povratak za sto sa Federikom… »

Kosovo izdalo nalog za hapšenje Milana Radočića zbog ubistva Olivera Ivanovića

SEEbiz 24.01.2019
PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, preneo je RTS. RTS je to preneo pozivajući se na prištinske medije. Navodi se da je nalog za njegovo hapšenje izdat… »

Kostić: Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

SEEbiz 24.01.2019
BEOGRAD - Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u… »

Trump odgađa govor o stanju nacije

SEEbiz 24.01.2019
WASHINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump rekao je u četvrtak da će odgoditi godišnji govor o stanju nacije, predviđen za 29. siječnja, dok se ne završi djelomična blokada vlade koja traje od 22. prosinca. "Održat ću govor kada… »

Euro blago oslabio uoči ECB-ove sjednice

SEEbiz 24.01.2019
LONDON - Tečaj eura u četvrtak je blago oslabio na međunarodnim tržištima, jer investitori očekuju da bi Europska središnja banka (ECB) mogla izraziti oprez zbog usporavanja gospodarskog rasta u eurozoni. Euro je jutros u takvim okolnostima oslabio… »

Izvoz iz Železare Smederevo blizu rekorda

SEEbiz 24.01.2019
SMEDEREVO - Ju Jong, predsednik „Hbis grupe”, koja je od pre tri godine vlasnik smederevske železare, juče se sastao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom privrede Goranom Kneževićem. Posle tih susreta nije bilo nikakvih saopštenja. Sa… »

ECB: Rekordno niske kamate do ljeta 2019.

SEEbiz 24.01.2019
FRANKFURT – Europska centralna banka zadržala je danas ključne kamatne stope na nepromijenjenoj razini, poručujući istovremeno da će one ostati rekordno niske vjerojatno do ljeta 2019. godine, a možda i duže ako bude potrebe. Kamata na glavne… »

Vrijednost bitcoina mogla bi potonuti na nulu

SEEbiz 24.01.2019
DAVOS - Vrijednost bitcoina mogla bi potonuti na nulu, rekao je jedan od najvažnijih investitora u kripto-zajednici za CNBC tijekom rasprave u Davosu koja se fokusirala na budućnost temeljne tehnologije poznate kao blockchain. Prema podacima iz… »

Beogradska berza: Planule akcije Sojaproteina za neverovatnih 327 miliona dinara

SEEbiz 24.01.2019
BEOGRAD – Izuzetno uspešan dan zabeležen je na domaćem tržištu akcija, uz visok promet i rast BELEX indeksa, za šta je prvenstveno zaslužan bečejski Sojaprotein. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 344,4 miliona dinara (2,9 miliona evra)… »