Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Jedinstven stav — Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (video)

Sputnik 24.01.2019
U Banjaluci je danas održan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika s predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske posle kojeg je saopšteno da je najava inicijative Stranke demokratske akcije (SDA) o promeni… »

Kako će Srpska odgovoriti SDA: Dodik sa predsednicima parlamentarnih stranaka

Sputnik 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik održaće danas u Banjaluci sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je sazvao sastanak lidera svih političkih stranaka zastupljenih u Narodnoj skupštini… »

Crna Gora podnela Interpolu zahtev za raspisivanje poternice za Duškom Kneževićem

Sputnik 24.01.2019
Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem, prenela je RTCG, pozivajući se na „Pobjedu“. Protiv Kneževića je… »

Preti kolaps u Federaciji BiH: Budžetski korisnici bez penzija i plata

Sputnik 24.01.2019
Federacija BiH mogla bi da se nađe u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu. Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, skoro 500.000 penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici… »

Priština odbila predlog BiH o privremenoj suspenziji taksi

Sputnik 24.01.2019
Sastanak delegacija BiH i Prištine na ekspertskom nivou o uvođenju taksi od 100 odsto nije urodio plodom. Priština je odbila predlog Sarajeva o privremenoj suspenziji taksi, rekao je pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine… »

Danas protesti u Atini uoči glasanja o Prespanskom sporazumu

Sputnik 24.01.2019
Organizatori prošlonedeljnog protesta u Atini protiv ratifikacije Sporazuma iz Prespe, koji je Grčka lane potpisala sa Makedonijom, pozvali su na protest koji će biti održan danas, uoči glasanja o ratifikaciji ovog sporazuma u grčkom parlamentu… »

„Zberbanka“ prodaje „Agrokor“. A šta će biti sa „Merkatorom“?

Sputnik 24.01.2019
„Zberbanka“ planira da u prvoj polovini 2019. godine proda svoj udeo u hrvatskom „Agrokoru“, ali još uvek nije odlučila šta da radi sa svojim paketom akcija u slovenačkom „Merkatoru“, rekao je danas Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik… »