Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

EKSKLUZIVNO Ambasadorka Venecuele: Bojim se onog što mogu da urade američki imperijalisti

Sputnik 24.01.2019
Mi se zaista nadamo da će se ipak poštovati međunarodno pravo, suverenitet jednog naroda i njegova volja i da situacija u Venecueli neće biti rešavana vojnim putem, kaže u ekskluzivnom intervjuu Sputnjiku otpravnik poslova te zemlje u Srbiji Dija… »

Kakva je uloga „stelt tehnologije“ i majstora za video-igrice u kosovskom pitanju (video)

Sputnik 24.01.2019
U različitim porukama koje stižu iz Prištine o mogućnosti ukidanja taksi uvedenih na robu iz centralne Srbije ima unutarpolitičkog nadmudrivanja, prodaje patriotizma, ali i „stelt“, odnosno nevidljivog dogovaranja i spinovanja, ocenjuje Nebojša… »

Alijansa menja fokus: Kad ne može Ukrajina, moći će — Gruzija

Sputnik 24.01.2019
NATO pojačava saradnju sa gruzijskim pomorskim snagama, pravdajući to zabrinutošću zbog ruskog vojnog prisustva na Crnom moru. Međutim, ruski politikolozi kažu da su Gruzija, kao i Ukrajina, od posebnog interesa za Severnoatlansku alijansu zbog… »

Grci moraju da potegnu i „veliku Tursku“ da bi Makedonija promenila ime

Sputnik 24.01.2019
Eventualno odbacivanje Prespanskog sporazuma u grčkom parlamentu ne bi dovelo do podele Makedonije, niti bi njegovo usvajanje, kako tvrde pojedini grčki poslanici, sprečilo stvaranje „velike Albanije“. Grčki poslanici bi trebalo sutra uveče da… »

Nova američka strategija: „Jastrebovi čovečanstva“ protiv Rusije i Kine

Sputnik 24.01.2019
Cilj strateškog obaveštajnog dokumenta Vašingtona nije da se izbegne dijalog sa ravnopravnim silama već da se SAD nametnu kao lider. Ujedno, strategija je test i za novi saziv Kongresa, smatraju sagovornici Sputnjika. Amerika je predstavila novu… »