Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Sramota u marketu: Srpske „Noblice“ predstavili kao kosovski proizvod

Sputnik 24.01.2019
Jedan kosovski market predstavio je srpske „Noblice“ kao kosovski proizvod. Izvor „Kalčo“ je poslao fotografije koje su deo dokaza Ministarstva trgovine. Tokom inspekcije u marketu u Prištini, inspektor je našao zastave Kosova u blizini markice… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Sputnik 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će, kada uđe na Kosovo, Milana Radoičića uhapsiti… »

Prva reakcija Srbije na inicijativu SDA da se ukine ime Republike Srpske

Sputnik 24.01.2019
Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom. „Ne želim da se mešam u… »

Kao kod Orvela: U EU se rađa „ministarstvo istine“ upereno protiv Rusije i Kine

Sputnik 24.01.2019
Rezolucija Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta o sprečavanju neprijateljske propagande trećih strana u EU, uz strogu osudu „agresivnih akcija Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje usmerenih na potkopavanje principa evropske demokratije“… »

Vučić: Zamislite Merkelovu koja dojavljuje „Kohi“

Sputnik 24.01.2019
„Zamislite Merkel koja dojavljuje ‘Kohi’ šta je sa mnom razgovarala“, uzvratio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako komentariše pisanje prištinske „Koha ditore“ da mu je kancelarka na sastanku u Davosu poručila da nema… »

Han: Imam predlog. Čekam odgovor Vučića i Tačija

Sputnik 24.01.2019
Podneo sam predlog prema kojem bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova, spreman sam da predvodim takav razgovor, kaže komesar EU Johanes Han i dodaje da očekuje pozitivan odgovor predsednika… »

Kosovski uvoznici već idu na sever i čekaju srpsku robu

Sputnik 24.01.2019
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da sve ukazuje na to da će Priština povući takse na robu iz centralne Srbije, da je zbog njih za 66,2 miliona evra manje robe prodato na KiM od 21. novembra do 21. januara nego u… »