Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Izetbegović: SDA odustaje od inicijative ako...

Vesti online 24.01.2019
"SDA je spremna da odustane od najavljene inicijative za promenu naziva Republike Srpske, ako vladajući SNSD u tom entitetu BiH u narednik šest meseci promeni ponašanje", izjavio je danas lider te stranke Bakir Izetbegović, ne isključujući pritom… »

Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
U toku je konferencija za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je prethodno održao sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je rekao je da su svi predstavnici političkih… »

Federaciji BiH preti kolaps: Kako bez budžeta?

Vesti online 24.01.2019
Federacija BiH mogla bi da se nađe u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu. Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, skoro 500.000 penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici… »

Haos zbog snega i u Hrvatskoj i BiH

Vesti online 24.01.2019
U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predelima, mestimično… »

Vučić: Inicijativa SDA neodgovoran potez

Vesti online 24.01.2019
Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom. - Ne želim da se mešam u… »

Hrvati razočarani: Zašto Rumuni nisu izabrali nas za puške?

Vesti online 24.01.2019
Iako je kao ozbiljan partner u projektu nove puške za rumunske oružane snage slovio i hrvatski HS Produkt, Rumuni su odabrali italijansku Beretu. Kako prenose hrvatski mediji, tamošnji ministar privrede Nikulea Badalau je potvrdio završetak pregovora… »