Izvor: Vesti online/Ekonomija arhiva vesti 24.01.2019

Han o taksama: Imam predlog, čekam odgovor Vučića i Tačija

Vesti online 24.01.2019
Podneo sam predlog prema kome bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova, spreman sam da predvodim takav razgovor, kaže komesar EU Johanes Han i dodaje da očekuje pozitivan odgovor predsednika Srbije… »

NBS prodala 30 miliona evra, kurs 118,46

Vesti online 24.01.2019
Narodna banka Srbije je prodala 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,4609 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, objavila je NBS. Na mesečnom nivou dinar je slabiji… »

"Maj kantriz, Srbija": Molimo Dubravku Filipovski da više nikad ne priča na engleskom (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
Poslanica Srpske napredne stranke Dubravka Filipovski održala je u Savetu Evrope istorijski govor o slobodi medija koji će ostati upamćen kao još jedna urnebesna demonstracija "tarzanskog engleskog". Međutim, ne bismo smeli da dozvolimo da od njenog… »

Proizvođači sokova jeftinije do kvalitetnih sirovina

Vesti online 24.01.2019
Proizvođači voćnih sokova i uvoznici sirovina plaćaju za oko pet odsto manju carinu za koncentrisani sok od pomorandže. Zahvaljujući uspešnoj inicijativi Privredne komore Srbije, uvozna dažbina smanjena je sa 20 na 15,2 odsto, a procenjuje se da… »

Sramota u marketu: Srpske "Noblice" predstavili kao kosovski proizvod

Vesti online 24.01.2019
Jedan kosovski market predstavio je srpske "Noblice" kao kosovski proizvod. Izvor "Kalčo" je poslao fotografije koje su deo dokaza Ministarstva trgovine. Tokom inspekcije u marketu u Prištini, inspektor je našao zastave Kosova u blizini markice sa… »