Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 24.01.2019

Venecuela - jedna zemlja, dva predsednika

Vesti online 24.01.2019
Dva predsednika, jedna država - tako danas izgleda Venecuela, nakon što se donedavno nepoznati lider opozicije Huan Gaido proglasio za privremenog predsednika i direktno izazvao Nikolasa Madura, koji mu ne ustupa vlast. Uspon Gaida od, kako navodi AP… »

Sud u Kijevu osudio Janukoviča na 13 godina zatvora

Vesti online 24.01.2019
Obolonski okružni sud u Kijevu proglasio je bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim za veleizdaju i osudio ga u odsustvu na 13 godina zatvora, presudu je pročitao predsedavajući sudija Vladislav Devjatko. - Sud je odlučio da Viktora… »

Kad ruski Su-27 presretne švedski špijunski avion... (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak kako lovac Su-27 presreta švedski špijunski avion "Golfstrim". Na snimku se vidi kako je avion poleteo sa vazdušne baze, priblizio se letelici i pratio je na bezbednom rastojanju, sve dok se nije udaljila… »

Uhapšen bivši škotski premijer Aleks Salmond

Vesti online 24.01.2019
Bivši škotski premijer Aleks Salmond uhapšen je i pojaviće se pred sudom kasnije tokom dana, saopštile su škotske vlasti. "Možemo da potvrdimo da je uhapšen muškarac star 64 godine, koji je optužen i za kojeg je prijava poslata javnom… »

Da li će Rusija dati azil Maduru?

Vesti online 24.01.2019
"Moskva smatra predsednika Venecuele Nikolasa Madura legitimnim šefom države", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje da li je Moskva spremna da pruži politički azil Maduru. - Gospodin Maduro je legitimni predsednik… »

Putin podržao Madura

Vesti online 24.01.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom,saopštila je pres-služba Kremlja. Putin je izrazio svoju podršku legitimnim vlastima Venecuele u uslovima spolja isprovociranog zaoštravanja… »

Junker: Sopstvenu kuću da dovedemo u red

Vesti online 24.01.2019
"Mir nije neizbežan, a rat nije nezamisliv i aktulelno oživljavanje nacionalizma u Evropi trebalo bi da upali 'zvona na uzbunu širom kontinenta'", poručuje predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker veruje da je dužnost prema prošlim… »

Eksplozija u blizini ruske ambasade u Damasku

Vesti online 24.01.2019
Sirijska agencija SANA javlja da je došlo do eksplozije u Damasku, u području gde se nalazi Ambasada Ruske Federacije. Prema nekim saopštenjima, radi se o terorističkom napadu - eksplodirao je automobil-bomba u području Adavi u Damasku. Žrtava nema… »

Veliko otkriće: Zemlju poslednjih faraona uništila vatra

Vesti online 24.01.2019
Najnovija arheološka iskopavanja u Izraelu i na području od Gaze do Galileje pokazala su da je Kanan, poslednja značajna teritorija koju su osvojili i kojom su vladali faraoni, oslobođen u pobuni u kojoj su spaljeni neki od najvažnijih egipatskih… »

Žestoki sukobi u Karakasu, odjekuju jake eksplozije, 12 mrtvih (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
U jednom od rejona Karakasa počeli su žestoki sukobi policije i demonstranata, čuju se jake eksplozije, javlja televizija TVV. Nakon što se predsednik parlamenta Venecuele, jedine institucije pod kontrolom opozicije u zemlji, na protestima proglasio… »