Beograd arhiva vesti 27.01.2019

Vesić: Grad ima dovoljno industrijske soli, Savez za Srbiju širi lažne vesti

Novi magazin 27.01.2019
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da grad ima dovoljno industrijske soli za ovu zimu i da je 122 kamiona "Beograd puta" čistilo ulice prvog prioriteta jutros do 8 sati, a da se od tada čiste ulice drugog prioriteta. Vesić… »

Vesić: Od jutros gradski prevoz funkcioniše normalno, skraćene samo dve linije

Blic 27.01.2019
Ekipe Beograd puta, ukupno 122 kamiona, od čega 90 velikih i 32 manja, čistile se ulice prvog prioriteta u gradu da se ne bi pojavio led, a od osam ujutru počelo je i čišćenje ulica drugog reda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda… »

Poljski nacionalisti uspeli da uđu u Aušvic

Slobodna Evropa 27.01.2019
Grupa od oko 200 radikalnih poljskih nacionalista, na čelu sa Pjotrom Ribakom, osuđenim na zatvor zbog paljenja lutke Jevrejina u Vroclavu, prošla je u nedelju, na međunarodni Dan sećanja na žrtve holokausta, u protestnom maršu od mesta Ošvjenćim… »

Dobre vesti za prosvetne radnike: Duplirane nadoknade angažovanima u produženom boravku

Večernje novosti 27.01.2019
Kako je istakao, nastavnici koje angažuje Grad do sada su plaćani 833.33 dinara po danu što je mesečno iznosilo oko 17.000 dinara. Gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad od drugog polugodišta nastavnicima razredne nastave koji… »

Sećanje na Svetog savu: Treća beogradska gimnazija proslavila školsku slavu

Blic 27.01.2019
U Trećoj beogradskoj gimnaziji, povodom školske slave Svetog Save, danas je upriličena proslava koja je počela osvešćivanjem kolača i žita i izvođenjem himne Svetom Savi, a nastavljena umetničko-kulturnim programom koji su spremili đaci te… »

Uklanjanje snega i leda sa javnih površina

Studio B 27.01.2019
Ekipe JKP „Gradska čistoća“ i danas rade na posipanju soli i uklanjanju snega i leda sa javnih površina koje su u nadležnosti ovog preduzeća. Kako se navodi u saopštenju, radnici „Čistoće“ uklanjaju sneg i razbijaju led sa trotoara širih… »

Obeležen Sveti Sava u Osnovnoj školi „Skadarlija“

Studio B 27.01.2019
Paljenjem sveće i presecanjem slavskog kolača, uz kulturno-umetnički program koji su pripremili đaci, u OŠ „Skadarlija“ obeležena školska slava Sveti Sava, uz prisustvo zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i članice Gradskog veća Elene… »

Ubistvo u Beogradu: Muškarac (25) izboden u Dimitrija Tucovića, preminuo u Urgentnom

Telegraf 27.01.2019
Oko 6 sati jutros došlo je do fatalnog napada. Jedan muškarac (25) preminuo je danas u Urgentnom centru, zbog brojnih ubodnih rana na njegovom telu. On je pronađen u ulici Dimitrija Tucovića 20a oko 6 sati jutros. Navodno mu je rane naneo npadač u… »

Divlje svinje sve bliže naseljima i ljudima

Politika 27.01.2019
Na kretanje krda i to da se češće pojavljuju u blizini ljudi uticalo je i to što im je narušeno stanište. – To su životinje koje se brzo kreću i mogu da pređu i po 50 kilometara za jednu noć, zbog čega se njihov tačan broj u prestonici ne… »

Savindan na paliluli: Deca svečano proslavila školsku slavu (foto)

Kurir 27.01.2019
Prepuna pevnica borčanske crkve sastavljena od članova hora učenika veronauke Sveti Simeon Bogoprimac odgovarala je sveštenicima na svetoj liturgiji i u obredu sečenja kolača. U nedelju na Svetog Savu Srpskog hram Svete Petke u Borči bio je… »