Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 27.01.2019

Danas postepeno razvedravanje i topljenje snega

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Danas se u Srbiji u celoj zemlji ujutru očekuje slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, a u toku dana toplije uz delimično razvedravanje i otopljavanje snega, saopštio je Republički hidrometeoroški zavod Srbije (RHZS). Najniža… »

MZ Mrčajevci proslavila ulazak Miljka Stojanovića u drugi vek

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Čačak - Mrčajevci – U najlepšem selu Šumadije zavičajci su juče obeležili ulazak Miljka Stojanovića u 101. godinu i ovo je valjda jedni slučaj da je neka mesna zajednica proslavila dan rođenja svog običnog stanovnika. I neobičnog… »

U Slatini 500 đaka i roditelja na školskoj slavi

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Slatina kod Čačka – U jednom od najvećih sela čačanskog kraja danas je, na Svetoga Savu, svečano obeležena školska slava i u sportskoj dvorani OŠ „Branislav Petrović” u Slatini okupilo se 500 đaka i njihovih roditelja, pristiglih iz ovog… »

Student iz Čačka ubijen u Beogradu

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Miloš M. (25) iz Čačka izboden je jutros ispred ulaza u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, gde je kraće vreme živeo kao podstanar. Mladić je odmah zbrinut u Urgentnnom centru, ali je nedugo zatim podlegao povredama. O ubicama ali i motivu napada… »

Patrijarh: Ne vidim da će podsticanje protesta u Srbiji biti od koristi

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Patrijarh srpski Irinej smatra da najnoviji pritisci u vezi s Kosovom treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta, te poručuje da je najvažnije da ne budemo malodušni i da se ne predajemo unapred. U… »

Koštunići: Ljubav prema školi i Svetom Savi sačuvali učionice od zatvaranja

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Koštunići - Osnovna škola đaka nije odustala od školske slave. "U našoj školi ima šest učenika u četiri razreda. Roditelji svake godine organizuju slavu tako je bilo i ove godine, to je tradicija. Deca su dobila paketiće od sveštenika Dejana… »

Udruženje „Zagrljaj“ proslavilo Svetog Savu

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Topola – Školska slava Sveti Sava danas je obeležena širom Srbije. U svim školama orio se glas mališana koji su pevali stihove poznate himne posvećene ovom svetitelju. Slavilo se i u Topoli, ali ne samo u školama već i u crkvi. „Planirali smo… »

Prodaja preduzeća Putnik Prijepolje

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Prijepolje - Ugostiteljsko turističko preduzeće „Putnik Prijepolje” doo u stečaju oglašava prvu prodaju nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika metodom javnog nadmetanja. Predmet prodaje je imovina grupisala u tri celine. Prvi deo čini… »

Sergej Trifunović na čelu PSG

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Glumac Sergej Trifunović izabran je juče za novog predsednika Pokreta slobodnih građana. On je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini, koja je trajala gotovo šest sati, pobedio protivkandidata, pravnika Aleksandra Olenika. Članovi… »

Vučić: Spreman i za ostavku i za izbore ako izgubim legitimitet

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Novom Sadu povodom zahteva za njegovu smenu sa protesta na ulicama Srbije, da je spreman i na izbore i na podnošenje ostavke, ali da je za taj potez potrebno da „izgubi legitimitet… »