Izvor: InfoKG arhiva vesti 27.01.2019

Održan četvrti ptotest "1 od 5 miliona" u Kragujevcu

InfoKG 27.01.2019
Građanski protest „Jedan od pet miliona“ održan je sinoć u Kragujevcu četvrti put, a građani su poslali poruku da žele demokratsko društvo i državu u kojoj postoje vladavine prava i socijalna pravda, te da zato sadašnji vladajući režim mora… »

STARI KRAGUJEVAC - Državni sovet (savet)

InfoKG 27.01.2019
Pod pritiskom Miletine bune (1834), knez Miloš Obrenović bio je prinuđen da na Sretenjskoj skupštini u Kragujevcu, 15. februara 1835. godine, osnuje Državni sovet, kao najvišu vlast pored kneza u Srbiji. Državni savet koji je zasedao u Kragujevcu… »

Ćuretove pustolovine: MOJA JUŽNA AMERIKA (Šesti deo)

InfoKG 27.01.2019
Kragujevčanin Dušan Đurić Ćure, poznat kao veliki ljubitelj putovanja, otisnuo se u novu avanturu, a ovog puta o svojim pustolovinama nam piše iz Južne Amerike. Kao i na dosadašnjim putovanjima, Ćure piše u dahu, kad "ugrabi" koji minut između… »

Dan sećanja na žrtve holokausta: "Najmonstruozniji deo globalnog ludila koji je proizašao iz istog izvora"

InfoKG 27.01.2019
Spomen park “Kragujevački oktobar” je povodom Dana sećanja na žrtve holokausta priredio program koji je, oslanajući se na knjiige i činjenice, prisutne podsetio na stradanja i sudbinu Jevreja tokom Drugog svetskog rata. O svojim i porodičnim… »

SinKopa Funk: Jazz Monday u SKC-u

InfoKG 27.01.2019
Ovog ponedeljka u SKC-u publika će od 22 sata uživati uz zvuke lokalnog fank projekta koji će izvoditi kompozicije raznih velikana ovog žanra poput Maceo Parker-a, Herbie Hancock-a i drugih. Sastav čine : Nikola Cvetković - truba Aca Pejčić-… »

Sopstveni biznis započinje petoro mladih grantista

InfoKG 27.01.2019
Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za započinjanje sopstvenog binisa, u vrednosti od 1, 5 miliona dinara, u okviru projekta “Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština”, potpisalo je petoro… »

InfoKG 7 dana: Inkluzivno igralište, svetiljke, SNS, Tara, MIND Group, Fiat, Verko, lift...

InfoKG 27.01.2019
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: U zgradi Suda Biblioteka, Zavod za zaštitu spomenika kulture i Istorijski arhiv Šumadije, postavljene sprave u Inkluzivnom igralištu, nedostaje još 250.000 za podlogu, “Zastavina ambulanta” dobila novi… »