Izvor: Jug press arhiva vesti 27.01.2019

Gradonačelnik Vranja čestitao školsku slavu

Jug press 27.01.2019
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je čestitku svim učenicima i prosvetnim radnicima povodom Savindana, školske slave ,,Obrazovanje je temelj svakog društva, i to je oblast u u koju treba kontinuirano ulagati. Rezultati se mere… »

U Vranjskoj Banji otvoren ogranak vranjske biblioteke

Jug press 27.01.2019
VRANJE-VRANJSKA BANJA Nakon višegodišnje pauze u Vranjskoj Banji ponovo je otvoren ogranak Javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju. Događaj je upriličen povodom Dan oslobođenja Vranjske Banje od Turaka. U prisustvu brojnih zvanica i građana… »

Održana Svetosavska akademija u Vranju

Jug press 27.01.2019
VRANJE U okviru tradicionalne kulturno-prosvetne manifestacije „Svetsavska nedelja“, u sali Doma vojske u Vranju, održana je Svetosavska duhovna akademija Eparhije vranjske. „Sveti Sava je bio princ, monah, prvi arhiepiskop, diplomata… »

Škole u Vranju obeležile Savindan

Jug press 27.01.2019
VRANJE U svim obrazovnim ustanovama na teritoriji grada Vranja održane su priredbe posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi. Savindan, školska slava upriličena je svečanostima kojima su prisustvovali predstavnici lokalne… »

Remi “Radnika” u drugoj proveri u Antaliji

Jug press 27.01.2019
SURDULICA Drugu kotrolnu utakmicu ekipa Radnika remizirala je kroz prijateljski susret sa bugarskim prvoligašem, ekipom Boteva iz Plovdiva. Utakmica koja je trebala da se odigra po rasporedu subotu, ali je zbog vremenskih neprilika u Antaliji odložena i… »

Selić: Sporazum Beograda i Prištine nemoguć, Zapad nedosledan

Jug press 27.01.2019
BEOGRAD (FoNet) Zamrznuti konflit na Kosovu je nemoguće održati, jer je Srbija na kolenima, možda i leži, izjavio je u intervjuu FoNetu književnik Momčilo Selić, koji smatra da je sporazum Beograda i Prištine nemoguć, jer se Zapad, kao druga… »

Marš „Stazama oslobodilaca Vranja“

Jug press 27.01.2019
VRANJE“ Povodom godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka održan je tradicionalni marš „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“. Cilj učesnika ovog pohoda, među kojima je bio i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, bila je Osatica… »

PK Dubočica neprikosnovena u Centralnoj Srbiji

Jug press 27.01.2019
Treću godinu za redom, plivači Dubočice su bez premca južno od Beograda. Oni su osvojili 58 medalja, što je tačno duplo više od drugoplasirane ekipe Niš 2005, koja je osvojila 29 medalja i za 34 medalje više od trečeplasirane ekipe PK Leskovac… »

Haradinaj: Sporazum sa BG moguć 2019, ali bez izmene granica

Jug press 27.01.2019
PRIŠTINA (Vesti) Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica, a istovremeno je upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi… »

Stefan Tićmi: Fenomen Akiko

Jug press 27.01.2019
LESKOVAC Posle iznenadnog prodora na sajmovima knjiga i ushićenja čitalačke, kojoj je namenjena, ali istručne javnosti, koja joj deli komplimente, potražnja za odgovorima tipa – o čemu se tu radi – ne jenjava. Ni kad je u pitanju Srefan Tićmi… »