Izvor: Južne vesti arhiva vesti 27.01.2019

Australijan Open: Đokovićeva sedma titula i rekord u Melburnu

Južne vesti 27.01.2019
Getty Images Nadal vraća lopticu preko mreže, ona visoko leti, Novak je čeka i - udara glavom. Elegantno, sa osećajem i trzajem, poput pravog centarfora. Ne, nije duh Olivera Birofa, Nemanje Vidića ili Duleta Savića iskoristio priliku i ušao u telo… »

Meštani Jasenovika evakuisani, sledi pretakanje amonijaka i uklanjanje cisterne

Južne vesti 27.01.2019
Pretakanje i uklanjanje druge od dve cisterne sa amonijakom, koje su se pre 8 dana prevrnule na pruzi kod niškog sela Jasenovik, počelo je. Ukoliko sve prođe po planu, kažu u Štabu za vanredne situacije, sve bi trebalo da bude gotovo do 17 sati, kada… »

“Građanski front” poziva sve ljude na protest protiv MHE

Južne vesti 27.01.2019
Niški Udruženi pokret slobodnih stanara sa još 8 lokalnih grupa iz cele Srbije okupljenih u organizaciju "Građanski front", pozvao je građane da se pridruže ekološkom protestu protiv izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana koji će se održati u… »

Još se pomera cisterna u Jasenoviku, ne zna se kada će meštani opet u svoje domove

Južne vesti 27.01.2019
Još nije kraj sagi u Jasenoviku, pošto je mraz otežao podizanje cisterne sa amonijakom na platformu, kažu u Infrastrukturi železnice Srbije, te se i dalje radi u ovom niškom selu, a meštani još ne mogu svojim kućama. Iako u Štabu za vanredne… »

Na ekološkom protestu u Beogradu poručeno: Glasno ne za MHE

Južne vesti 27.01.2019
Oko 1.000 ljudi okupilo se danas na ekološkom protestu u Beogradu, koji je organizovala Inicijativa "Odbranimo reke Stare planine", a imali su samo jedan zahtev - zabrana izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana na celoj teritoriji Srbije. Govornici su… »

Cisterna konačno obezbeđena, stanovnici Jasenovika mogu kućama

Južne vesti 27.01.2019
Nakon celog dana i večeri rada na obezbeđivanju cisterne sa amonijakom, druge od dve koje su se pre 8 dana prevrnule kod Jasenovika, poduhvat je konačno gotov, kažu u Štabu za vanredne situacije, pa žitelji ovog niškog sela sada mogu da se vrate… »

Na Sajmu svaki majstor ponudio peglanu kobasicu po svom posebnom receptu

Južne vesti 27.01.2019
Puna hala Kej, štandovi sa prepoznatljivim mesnim delikatesom koji mnogi nazivaju i "pirotskom vijagrom", ali i sa raznim sirevima, kačkavaljima, vinima, rakijama i medom, brojni posetioci koji degustiraju i kupuju - slika su 7. Sajma peglane kobasice… »

I Radnik i Dinamo odigrali nerešeno u Turskoj

Južne vesti 27.01.2019
Dva superligaša sa juga Srbije Dinamo i Radnik odigrali su prijateljske mečeve u Turskoj, gde se pripremaju za prolećni deo sezone, a oba duela završena su remijem. Surduličani su sa bugarskom ekipom Botev odigrali 1:1, a Vranjanci 4:4 protiv… »

Zimska služba: Prohodni lokalni putevi oko Niša

Južne vesti 27.01.2019
Nakon jučerašnjeg vetra koji je naneo sneg na jednu stranu Niša i onemogućio prolazak lokalnim putevima, sada se sve dovodi u normalu, tvrde u niškoj Zimskoj službi. Navode da su još sinoć “oslobođeni” zatrpani putevi, a da će danas ekipe… »

Nais silovit u Kotoru, u plej-of ide sa 4. pozicije

Južne vesti 27.01.2019
U poslednjem kolu prvog dela Regionalne A2 lige Nais je u Kotoru savladao Kataro sa velikih 13:5, a o dobroj partiji i konstantnosti niških vaterpolista dovoljno govori činjenica da su svaku od deonica dobili sa po 2 gola razlike. Samim tim, obezbedili… »