Izvor: Niške vesti arhiva vesti 27.01.2019

Odložen povratak meštana Jasenovika

Niške vesti 27.01.2019
Kako je navedeno u saopštenju Štaba za vanredne situacije do odlaganja je došlo zbog trajanja tehnološkog postupka podizanja cisterne u bezbedan položaj. Komandant štaba za vanredne situacije Grada Niša obavestio je medije da se produžava vreme… »

I drugog dana GO Medijana pruža pomoć u evakuaciji Jasenovičana

Niške vesti 27.01.2019
Osim što su vozila GO Medijana učestvovala u prevozu Jasenovičana, za smeštene u niškom Regionalnom centru obezbeđeni su voda i kroasani, kao i 30 litara soka. Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт. Predsednik… »

ŠKOLE U NIŠU OBELEŽILE ŠKOLSKU SLAVU SVETOG SAVU: “Učitelj Tasa” obeležio i 189 godina od osnivanja

Niške vesti 27.01.2019
Slavski kolač je presakao, u sasluženju sveštenika iz Saborne crkve, vladika niški gospodin Arsenije, a učenici su za njega i ostale goste pripremili bogat kulturno-umetnički program u duhu Svetosavlja. Gosti OŠ “Učitelj Tasa” ovom prilikom su… »

Uskoro „Info – pult“ na niškom aerodromu

Niške vesti 27.01.2019
U “Info-pultu”, putnici će moći da dobiju potpune informacije o smeštajnim kapacitetima, restoranima u gradu i ostalim ugostiteljskim objektima kao i o tržnim centrima. Osim toga, mogu se infomisati i o kulturno-istorijskim objektima, arheološkim… »

Svetosavska akademija u godini značajnog jubileja

Niške vesti 27.01.2019
Vladika niški Arsenije, u pozdravnoj besedi, podsetio je da Srpska pravoslavna crkva ove godine obeležava 800 godina autokefalnosti. On je istakao da upravo Svetom Savi trebamo da zahvalimo za utemeljenje Srpske pravoslavne crkve. Svetosavsku besedu… »

Među nagrađenima i timovi iz “Bore Stankovića” i “Svetozara Markovića”

Niške vesti 27.01.2019
Prema oceni žirija najbolji su bili Cipher, tima „Hemičar i robotičar“ iz Matematičke gimnazije iz Beograda, Kolektor, koju je napravio „KolTim“ iz gimnazije „Bolyai“ iz Sente, zatim aplikacija X-Work tima „MAP“ iz gimnazije „Bora… »

Mini je hitno neophodan lek!

Niške vesti 27.01.2019
Za lečenje joj je neophodo 35 ampula po 250mg leka ATGAM (PFIZER). Neophodna su novčana sredstva od oko 2 miliona dinara kako bi mogla da primi adekvatnu terapiju. Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu mogu novac uplatiti na: Dinarski račun… »

U Niškom kulturnom centru održana Svetosavska razmena knjiga

Niške vesti 27.01.2019
Nišlije koje su posetile ovu manifestaciju došli su sa nadom da će i sada u ponudi koja je pred njima uspeti da pronađu zanimljive knjige koje će privući njihovu pažnju i naći se u njihovim kućnim bibliotekama. Među onima koji su tražili… »

Za početak rekonstrukcije Trga kralja Milana čeka se granit

Niške vesti 27.01.2019
“Na Balkanu i u ovom delu Evrope ne postoji ovaj granit koji je već ugrađen i koji je iz Ukrajine, ali njega ne želimo više da koristimo jer je radioaktivan”, kaže Nebojša Lović. “Nabavka granite je za nas najveći problem. Tender je vrlo… »

Predavanje o sigurnosti u saobraćaju osoba sa invaliditetom

Niške vesti 27.01.2019
Filip Mirić je doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Tokom studija bio je stipendista brojnih domaćih i međunarodnih institucija i organizacija. Zalaže se za ostvarenje principa samostalnog života osoba sa invaliditetom i pravo osoba… »