Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 27.01.2019

Protest protiv izgradnje mini hidroelektrana: Nećemo dopustiti ekocid nad rekama Srbije

Nova ekonomija 27.01.2019
Protest protiv izgradnje mini hidroelektrana održava se u Beogradu, a na skupu je okupljeno više stotina ljudi. Organizator skupa je grupa "Odbranimo reke Stare planine". Skup je počeo na Studentskom trgu, a zatim je kolona krenula u protestnu šetnju… »

Danas je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Nova ekonomija 27.01.2019
U Srbiji će danas biti obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, a centralnu državnu ceremoniju predvodiće izaslanik predsednika Republike, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević… »

Vučić: U Đilasovo vreme se pljačkala gradska i državna imovina na PKB-u

Nova ekonomija 27.01.2019
Posle serijala o PKB koji je emitovan na TV N1, javna debata o prodaji tog preduzeća arapskoj kompaniji Al Dahra ne posustaje. Na pitanje novinara Insajdera zašto je Vlada omogućila prodaju zemljišta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da… »

Patrijarh Irinej: Ne vidim da će biti koristi za narod od podsticanja na proteste

Nova ekonomija 27.01.2019
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice… »

Ljajić: Ako Priština uskoro ne ukine takse, dugoročna šteta će biti ogromna

Nova ekonomija 27.01.2019
Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da će ako Priština uskoro ne ukine takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije dugoročna šteta biti veća od trenutnih 66,2 miliona evra. On je za RTS rekao da će ako odluka o… »

Đorđević: Za porodilje ove godine izdvajamo 68 milijardi dinara

Nova ekonomija 27.01.2019
Vlada Srbije nastaviće trend, da iz godine u godinu izdvoja više novca za porodilje, rekao je ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja Zoran Đorđević. Đorđević je izjavio da je tokom prošle godine samo za mere za pomoć… »

Omladinski radnik je od sada zvanično zanimanje

Nova ekonomija 27.01.2019
U Srbiji je na snazi novi šifrarnik koji je obuhvatio 3.641 zanimanje, a među novim poslovima na tržištu rada je i omladinski radnik. Neka istraživanja pokazuju da je oko 80 odsto omladinskih radnika angažovano volonterski, a predstavnici tog… »

Tramp zbog zida sa Meksikom preti vanrednim stanjem

Nova ekonomija 27.01.2019
Predsednik SAD Donald Tramp dogovorio je sa Kongresom tronedeljnu deblokadu vladinih agencija, ali je ujedno i zapretio da će proglasiti vanredno stanje. Tramp će vanredno stanje poglasiti ukoliko se do 15. februara ne postigne dogovor o finansiranju… »

Vesić: SZS širi lažne vesti, grad ima dovoljno industrijske soli

Nova ekonomija 27.01.2019
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da grad ima dovoljno industrijske soli za ovu zimu i da je 122 kamiona "Beograd puta" čistilo ulice prvog prioriteta jutros do 8 sati, a da se od tada čiste ulice drugog prioriteta. Vesić… »

Slovenačka kompanija povećava plate na 1500 evra da bi zadržala radnike u zemlji

Nova ekonomija 27.01.2019
U slovenačkoj kompaniji Knauf Insulation iz Škofje Loke, s 500 zaposlenih, nameravaju da povećaju plate proizvodnim radnicima za 36 odsto u narednih šest meseci. Promenom sistema plata, organizacijom poslovanja i načinom rada, radnici u proizvodnji… »