Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 27.01.2019

Učesnici protesta traže hitnu obustavu gradnje mini hidroelektrana u Srbiji

Novi magazin 27.01.2019
Učesnici ekološkog protesta, koji je danas održan na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, pod nazivom "Odbranimo naše reke", zatražli su da se odmah obustavi gradnja svih derivacionih mini hidroelektana u Srbiji, zbog štete koju nanose… »

Odložen povratak evakuisanih iz Jasenovika zbog cisterne s amonijakom

Novi magazin 27.01.2019
Štab za vanredne situacije grada Niša produžio je evakuaciju meštana Jasenovika zbog toga što se još radi na podizanju vagona-cisterne sa amonijakom u blizini tog sela. Povratak meštana prvobitno je bio planiran za 17 časova, ali kako su istakli u… »

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta

Novi magazin 27.01.2019
Međunarodni dan sećana na žrtve Holokausta obeležen je danas u Beogradu, a centralnu državnu ceremoniju predvodio je izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević… »

Sutra vetrovito uz postepeno naoblačenje, mestimično s kišom

Novi magazin 27.01.2019
U Srbiji će sutra biti vetrovito uz postepeno naoblačenje mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini i na jugu i jugozapadu Srbije, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće umeren i jak južni i… »

Nova stranka: Staro sajmište velika sramota Beograda i Srbije

Novi magazin 27.01.2019
Nova stranka ocenila je danas da je velika sramota Beograda i Srbije to što se na Starom sajmištu, gde je u Drugom svetskom ratu bio logor za Jevreje, Srbe i Rome, sada nalaze poslovni i stambeni prostori. Ta stranka je apelovala na gradsku upravu i… »

AMSS: Saobraćaj umeren, oprez zbog vetra

Novi magazin 27.01.2019
Na putevima u Srbiji saobraćaj je večeras umeren i bez zastoja, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja zbog mokrih kolovoza i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS je upozorio da je na putevima u planinskim predelima gde snega… »

Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, moramo dalje

Novi magazin 27.01.2019
Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje. Kalinić kaže za Blic da otkad zna za sebe, a rođen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova. "Hajde da rešimo… »

Svetosavska akademija održana u Narodnom pozorištu u Beogradu

Novi magazin 27.01.2019
Svetosavska akademija povodom školske slave i osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), odnosno 800 godina od kada je sa Svetim Savom kao arhiepiskopom SPC postala samostalna, održana je večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu… »

Gvaido ponovo pozvao vojsku da otkaže poslušnost Maduru

Novi magazin 27.01.2019
Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido koji se proglasio za privremenog predsednika te zemlje ponovo je pozvao pripadnike vojske da otkažu poslušnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru. Posle mise u čast više od 20 civila poginulih tokom… »

Momčilo Pantelić: Jednu voli, bez druge ne može

Novi magazin 27.01.2019
Masovka priređena Vladimiru Putinu ispred hrama Svetog Save bila je bremenita simbolikom gotovo kao beogradski kolovozi autobusima koji su dovezli mobilisane navijače za jačanje srpsko-ruske veze. Simbolika se nametala čak i u razmenama poklona… »