Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 27.01.2019

Mihajlović: Razumem i ne razumem građane koji protestuju, opozicija je nečasna

Novi magazin 27.01.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da razume, ali i ne razume gradane koji protestuju, da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije spremni da sa njima razgovaraju, što, kako je… »

Premijerka Srbije započela radnu posetu SAD

Novi magazin 27.01.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Njujork i započela radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.Kako je saopštila Vlada Srbije, Ana Brnabić će 28. i 29. januara posetiti Kolumbus (Ohajo) i Atlantu (Džordžija). Ona će se… »

Đilas: Vučić ponovo govori neistine, u moje vreme PKB-u je prihod podignut

Novi magazin 27.01.2019
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Dragan Đilas negirao je danas tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u vreme dok je on bio na čelu Beograda u kompaniji PKB bilo korupcije. Reagujući na Vučićevu tvrdnju da je… »

Kancelarija: Kosovska policija zaplenila svetosavske paketiće za učenike u Goraždevcu i Osojanu

Novi magazin 27.01.2019
Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne" proizvode iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade… »

Grabar-Kitarović: Hrvatsku ne morate voleti, ali je morate poštovati

Novi magazin 27.01.2019
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas povodom slučaja srpskih učenika u Vukovaru koji nisu ustali tokom intoniranja hrvatske himne i objavljivanja video snimka o tom događaju, da se decom ne sme manipulistati, ali ni da se ne… »

Državna delegacija Kosova ovlašćena za dijalog sa Srbijom

Novi magazin 27.01.2019
Nacrtom zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima delegacije Republike Kosovo u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom, državna delegacija je ovlašćena od strane Skupštine Kosova za pregovaranje i postizanje sporazuma tokom procesa dijaloga… »

Desetine hiljada ljudi u Briselu traže veću aktivnost vlade u borbi protiv klimatskih promena

Novi magazin 27.01.2019
Najmanje 70.000 građana protestovalo je danas u Briselu po kiši i hladnom vremenu, zahtevajući od vlade da poveća aktivnosti u borbi protiv klimatskih promena. Na današnjem, četvrtom protestu u poslednja dva meseca okupljeni su tražili bolje… »

Istoričar: Tabloidi u Srbiji koriste metode fašističke propagande iz Drugog svetskog rata

Novi magazin 27.01.2019
Tabloidi u Srbiji koriste ekstremističku propagandu koja je slična onoj fašističkoj u okupiranoj Srbiji iz vremena Drugog svetskog rata, ocenio je danas istoričar Darko Gavrilović. "Izvlačenje tuđih reči iz konteksta, pristrasno izveštavanje… »

Marković (JS): Protesti smešni, koalicija SPS-JS sa SNS još mnogo godina

Novi magazin 27.01.2019
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da su protesti smešni i da ne mogu ugroziti stabilnost države, ekonomski napredak, ni sve bolju međunarodnu poziciju Srbije, a da bi se u slučaju raspisivanja izbora izgubilo vreme na kampanju i… »

Papa Franja za pravedno i mirno rešenje krize u Venecueli

Novi magazin 27.01.2019
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja založio se danas za pravedno i mirno rešenje političke krize u Venecueli koje bi poštovalo ljudska prava i bilo u korist svih ljudi. Franja je u obližnjoj Panami rekao da u danima krize oseća naročitu bliskost s… »