Izvor: Sandžak press arhiva vesti 27.01.2019

Uhapšen nastavnik iz Tutina – Seksualno zlostavljao djevojčicu dvije godine

Sandžak press 27.01.2019
Policija je uhapsila i zadržala do 48 sati Osmana Ademovića (65) iz Tutina, zbog sumnje da je u prethodne dvije godine više puta silovao djevojčicu koja sada ima 13 godina. Djevojčica je izjavila da ju je osumnjičeni, inače nastavnik više puta… »

BANU osniva Klub mladih naučnika

Sandžak press 27.01.2019
Sarajevo, 27.01.2019. god. Skupština Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti je na redovnoj sjednici održanoj 26. januara 2019. godine donijela odluku o održavanju osnivačkog skupa Kluba mladih naučnika a za koordinatora imenovan je akademik Asim… »

Spašena beba iz zavejanog sela kod Sjenice

Sandžak press 27.01.2019
Brzom reakcijom Zaštitnika građana bolesna troipomjesečna beba transportovana je iz zavejanog sela Krnja Jela do Doma zdravlja Sjenica, kako bi joj se obezbedila neophodna medicinska pomoć i nega. U ranim jutarnjim časovima, pritužilac A.T. iz sela… »

PEŠTERSKA SELA ZAVIJANA – U toku deblokata puta Delimeđe-Novi Pazar

Sandžak press 27.01.2019
Kako javljaju mještani Pešterskih sela, iako snijeg ne pada od juče, većina puteva je i dalja neprohodna, tako da je značajan broj sela odsječen od svijeta. Put Novi Pazar-Delimeđe koji je žila kucavica za ovdašnje mještane blokiran je od… »

DRAŽA SE MALO ZANIO, PA BI NAM I ISLAMSKU ZAJEDNICU UREĐIVAO

Sandžak press 27.01.2019
Piše: Salahudin Fetić Povodom odgovora Draže Petrovića upućen meni, zbog prijave koju sam Savjetu za štampu podnio protiv lista Danas, te obzirom da je isti medijski populariziran od strane portala IndexOnline, osjećam potrebu da napišem par… »

Otvoreno pismo muftije Dudića predsjedniku Vučiću

Sandžak press 27.01.2019
Otvoreno pismo PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRBIJE G-din Aleksandar VUČIĆ Uvaženi Predsjedniče Osjećam potrebu i obavezu da Vam na početku svog drugog mandata uputim javno pismo, nakon nekoliko dopisa koje sam Vam u svojstvu predsjednika Mešihata Islamske… »

Novi Pazar – Otišao je svaki četvrti stanovnik, pretežno u Njemačku

Sandžak press 27.01.2019
Iz novopazarske opštine otišao je svaki četvrti stanovnik, a najpoželjnija destinacija je – Njemačka Na tribini “Demografska kretanja stanovništva u novopazarskom kraju”, koju su u Novom Pazaru organizovale Matica Bošnjaka i Stranka pravde i… »