Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 27.01.2019

Kosovska policija zaplenila svetosavske paketiće za decu

Sputnik 27.01.2019
Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne" proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo… »

Obračun u Davosu: Zašto je Soroš napao Kinu? (video)

Sputnik 27.01.2019
Raspoloženje u Davosu je „previše pesimistično“, utisak je koji s ovogodišnjeg okupljanja globalne finansijske i političke elite prenosi predsednik UBS banke Aksel Šmit. „Nervoza“ — opisuje „Volstrit džurnal“, a slično će i… »

Patrijarh Irinej: Za Kosovo potrebno jedinstvo, a ne svađa

Sputnik 27.01.2019
Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da je srpskom društvu potrebno jedinstvo kako bismo sačuvali i odbranili Kosovo, jer ga, kaže, svađom nećemo odbraniti. Nakon služenja službe u opštini Vračar, koja obeležava slavu Svetog Savu, Irinej je… »

Šef prištinskog tima: Dijalog devet godina bio u interesu Srbije

Sputnik 27.01.2019
Šef prištinskog pregovaračkog tima Avni Arifi kaže da je dijalog u Briselu u poslednjih devet godina bio u potpunosti u interesu Srbije, ali da aktuelna vlast u Prištini i delegacija na čijem je on čelu više neće biti u funkciji takvog dijaloga… »

Haradinaj: Sporazum sa Beogradom moguć 2019, ali bez izmene granica

Sputnik 27.01.2019
Takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica. On je istovremeno upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi stare… »

Izvinite, žurim u istoriju!

Sputnik 27.01.2019
„Ko je taj Nadal?“, kao da je sa tim stavom izašao na teren Novak protiv svog najvećeg rivala. „Izvini, publiko, ovaj put žurim“, kao da je bila druga misao najboljeg na svetu. To je govorio svaki Đokovićev pogled, svaki servis, svaki… »

U Mariboru održana Akademija povodom 800 godina samostalnosti SPC

Sputnik 27.01.2019
U Mariboru je sinoć održana Akademija povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 600 godina od dolaska prvih pravoslavaca u Sloveniju, a počasni pokrovitelji svečanosti bili su predsednici dveju država, Aleksandar Vučić i Borut… »

Vučić: Ne krijem od Putina da smo na evropskom putu

Sputnik 27.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne krije od Putina da se nalazimo na evropskom putu, ali da nismo zainteresovani za NATO. On je rekao da je Srbija nezavisna i slobodna zemlja koja donosi samostalno odluke, da razgraničenje kao rešenje… »