Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 27.01.2019

Maduro: „Imperija“ je pokušala da izvede puč u Venecueli uz pomoć pete kolone

Sputnik 27.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je izjavio da administracija SAD sprema invaziju na Venecuelu. „Američka imperija je napravila plan invazije na Venecuelu uz pomoć trojanskih konja i predstavnika desničarskih snaga koji su izdajnici“, rekao je… »

Vlada Nigerije: Nećemo prihvatiti strano mešanje

Sputnik 27.01.2019
Vlada Nigerije saopštila je da neće prihvatiti nikakvo strano mešanje nakon što su Evropska unija, SAD i Britanija izrazile zabrinutost zbog prošlonedeljne suspenzije najvišeg nigerijskog sudije uoči predsedničkih izbora koji će biti održani 16… »

Amerika ukinula sankcije trima ruskim kompanijama

Sputnik 27.01.2019
Ministarstvo finansija SAD je ukinulo sankcije ruskim kompanijama EN+, „Rusal“ I „Evrosibenergo“, dok su ostale na snazi protiv ruskog oligarha Olega Deripaske. U saopštenju se navodi da, u skladu sa uslovima ukidanja sankcija, kompanije su… »

Krađa usred bela dana: Ukradena slika iz Tretjakovske galerije

Sputnik 27.01.2019
Iz Tretjakovske galerije u Moskvi nestala je slika Arhipa Kuindžija, potvrdilo je Ministarstvo kulture Rusije. „Mi proveravamo informacije o nestanku jedne Kuindžijeve slike iz kolekcije Ruskog muzeja koja je izložena u Tretjakovskoj galeriji“… »

Mediji: Velika Britanija razmišlja o uvođenju ratnog stanja

Sputnik 27.01.2019
Postoji mogućnost da Vlada Velike Britanije uvede ratno stanje radi sprečavanja haosa zbog „tvrdog“ bregzita, piše „Sandej tajms“. Britanski ministri razmatraju mogućnost aktiviranja Akta o vanrednoj situaciji iz 2004. godine u slučaju… »

Amerika sprema za Venecuelu isti scenario kao za Libiju

Sputnik 27.01.2019
Sjedinjene Američke Države sabotiraju bilo kakve akcije koje za cilj imaju uspostavljanje mira i dijaloga između vlade i opozicije u Venecueli, izjavio je kubanski analitičar Horhe Leganjoa u intervjuu za Sputnjik. Leganjoa je podsetio na to da je… »

Kremlj saopštio šta je glavni cilj pregovora sa Japanom

Sputnik 27.01.2019
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da Rusija želi da stavi tačku na Drugi svetski rat. „Naš glavni zadatak nije da se nešto dâ ili dobije, već da se potpiše mirovni sporazum“, izjavio je Peskov za televiziju „Rusija 1“. On je… »

Eksplozija u Hagu: Srušio se deo zgrade, devetoro povređenih (video, foto)

Sputnik 27.01.2019
Najmanje devet osoba povređeno je danas u eksploziji u trospratnoj zgradi u Hagu, saopštila je vatrogasna služba tog grada u Holandiji. Zbog eksplozije, koju je izazvalo curenje gasa, jedan deo zgrade se urušio. Vatrogasna služba je navela da je… »

Venecuela odgovara EU: Kolonijalizam je završen pre 200 godina

Sputnik 27.01.2019
Ministarstvo inostranih poslova Venecuele osudilo je ultimatum zemalja EU, uporedivši ga sa politikom kolonijalnih država. „Bolivarska Republika Venecuela odlučno odbacuje saopštenje EU od 26. januara, koje je potvrdilo njenu odluku da se pridruži… »

NATO: Ne sme se dopustiti građanski rat u Venecueli

Sputnik 27.01.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da se ne smeju dozvoliti građanski rat i eskalacija nasilja u Venecueli. „To je vrlo ozbiljna situacija i mnogi saveznici NATO-a pokušavaju da nađu rešenje“, rekao je generalni sekretar Alijanse u… »