Kultura arhiva vesti 27.01.2019

"Velika nagrada Ivo Andrić" Goranu Petroviću i Rajku Petrovu Nogu

RTS 27.01.2019
Prozni pisac Goran Petrović i pesnik Rajko Petrov Nogo, ovogodišnji su laureati "Velike nagrade Ivo Andrić". Petrović je, po oceni žirija, kojim je predsedavao akademik Jovan Delić, nagradu dobio za životno delo, a Nogo, za najbolju knjigu… »

Jedi nešto! Na ivici si anoreksije! Šok fotke! Selin Dion sahranila ljubav svog života, pronašla sreću u naručju 15…

Kurir 27.01.2019
Selin Dion već neko vreme puni stranice stranih tabloida zbog još uvek javno nepotvrđene veze sa 15 godina mlađim plesačem Pepeom Munjozom. Par se pojavio ruku pod ruku na pariskoj Nedelji mode, ali kako je vreme prolazilo, nešto drugo postalo je… »

Film sa "Interakcije" u takmičarskom programu festivala u Montani

Blic 27.01.2019
Dokumentarac "Dolina vladara", snimljen na 12. Međunarodnom studentskom kampu "Interakcija 2017" uvršten je u takmičarski progrom "Big Sky Documentary Film Festival" u Montani koji će biti održan od 19. do 24. februara. Film je snimljen u Domu za… »

Održana Svetosavska akademija u Narodnom pozorištu

N1 Info 27.01.2019
Svetosavska akademija povodom školske slave Svetog Save održana je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a ove godine je posvećena jubileju 800 godina od uspostavljanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC). Izvor: N1 Predsednica… »

Šta je ovoj mački? Izdužila se? Ma ne, samo je mudra kao lisica! (video)

Srbija danas 27.01.2019
Snaći se u svakoj situaciji. Ko umije, njemu dvije, ili u ovom slučaju, dupla porcija slasnog ručka. Autorka snimka kaže da je ova mačak mnogo voli da klopa, i ne preza od toga da krade hranu, gde god da je vidi. Očigledno nije dovoljno visok da bi… »

Vukosavljević u Zagrebu: Savindan okuplja srpski narod ma gde živeo

N1 Info 27.01.2019
Ministar kulure i informisanja Vladan Vukosavljević prisustvovao je kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića Svetosavskoj akademiji u Zagrebu i istakao da je Savindan praznik koji okuplja srpski narod ma gde živeo. "Proslavljamo ovaj svetli… »

Istovremeno nose titule najboljih i najgorih glumaca, na listi i Brando

B92 27.01.2019
Dobiti nagradu Oskar je vrhunac u karijeri za većinu američkih, verovatno i svetskih glumaca. Potpuno suprotno važi za Zlatnu malinu koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja. Postoje glumci koji su spojili obe nagrade. Ovo su neki od njih. Bred… »

Priroda kao kontrast kontrolisanoj stvarnosti

Politika 27.01.2019
Izložba u „Širn-Kunstahle” do 3. februara predstavlja značajna dela 30 svetskih umetnika od 1900. godine do danas. Specijalno za Politiku Frankfurt na Majni – Ušuškan u starom gradskom jezgru „Širn Kunstahle”, zdanje sa velikim izložbenim… »

Književna zadruga na čvrstim nogama

Večernje novosti 27.01.2019
Pred poslanicima skupštine zakon koji se tiče jedne od najuglednijih kulturnih institucija. Posle više od dve decenije, ovoj ustanovi biće obezbeđen stabilan rad. POSLE dve decenije statusa ni na nebu ni na zemlji, formalno pod državnom zaštitom, a… »

Ukraden Benksijev mural posvećen žrtvama terorističkog napada

B92 27.01.2019
Ukraden je Benksijev mural koji se nalazio na požarnim vratima Bataklan teatra u Parizu, saopštili su na Tviteru sa naloga dvorane. Jedan od najpoznatijih anonimnih umetnika na svetu naslikao je ovaj mural u počast žrtvama poginulim na tom mestu u… »