Nauka & Tehnologija arhiva vesti 27.01.2019

Kosmodrom za privatne letove na dva sata od Moskve

RTS 27.01.2019
Ruska kompanija „Kosmokurs“, koja gradi brod za privatne letove u orbitu, planira da izgradi kosmodrom u centralnoj Rusiji, rekao je generalni direktor te kompanije, Pavel Puškin. „Trenutno razmatramo mogućnost izgradnje kosmodroma na teritoriji… »

Asadovi junaci krenuli žestoko! Noćni napad, urlaju topovi i haubice! Džihadisti trpe dosad neviđene udarce!

Pravda 27.01.2019
Sirijska arapska vojska večeras je izvršila masovni napad širom severozapadnog regiona Sirije na nekoliko područja pod kontrolom Hadžat Tahrir al-Šama i pobunjenika podržanih od strane Turske. Predvođena Četvrtom divizijom i jedinicama… »

Ovo je verovatno najpristupačniji pametni telefon ikada FOTO

B92 27.01.2019
Prvi Xiaomijev pametni telefon zasnovan na Android Go platformi sertifikovan je još u decembru, pod imenom - Redmi Go. Informacije o tom uređaju ovog puta su se pojavile na stranicama zvaničnog Facebook profila Xiaomijevog predstvaništva na… »

Farming Simulator League – esport liga za virtualne poljoprivrednike

PC Press 27.01.2019
Kada razmišljate o takmičarskim igrama i e-sportovima, verovatno vam padaju na pamet masovno popularne online igre kao što su Fortnite ili Overwatch. Međutim postoje mnogo manje reklamirane igre koje dolaze do publike, uključujući igre o… »

Ne šale se: 5 kamera nazad, Snapdragon 855, PureView

Mondo 27.01.2019
Nokia 9 konačno stiže na MWC 2019, otkriven i datum! Telefon, koji je trebalo da se pojavi s jeseni pošle godine, pa pred njen kraj, konačno će se pojaviti tek 2019. godine i to 24. februara, dan pred zvanično otvaranje MWC 2019 sajma u Barseloni… »

Team Secret nakon besprekornog nastupa osvaja Dota 2 Mejdžor

B92 27.01.2019
Danas smo gledali veliko finale Dota 2 Mejdžora u Čungkingu, u kojem se ekipa Team Secret revanšriala ruskoj ekipi Virtus Pro za poraz u prethodnom Mejdžor finalu. Sastale su se dve najbolje Dota 2 ekipe na svetu, a kao i prošli put, ekipa koja je… »

Stigao YouTube Kids: Moći ćete da kontrolišete šta gleda vaše dete

B92 27.01.2019
U Srbiji je dostupna nova YouTube Kids aplikacija, koja će vam omogućiti daleko veću kontrolu nad sadržajem, koji deca gledaju i vremenu, koje provode uz aplikaciju. YouTube Kids je zvanično dostupan i kod nas od sredine januara za neke, a od 25… »

Novi render LG G8 ThinQ telefona

Benchmark 27.01.2019
Očekuje se da će LG G8 ThinQ biti zvanično predstavljen tokom MWC 2018 konferencije, a do sada je bilo nekoliko procurelih informacija o telefonu. Sada nam XDA Developers prikazuje telefon iz više uglova, preko novog procurelog rendera. Nova… »

Uskoro stiže besplatni PUBG Lite

Benchmark 27.01.2019
PUBG (ili PlayerUnknown's Battlegrounds) je igra koja se plaća, s tim što se često organizuju besplatni vikendi kojima se igrači raduju kako bi mogli da isprobaju ili uživaju u popularnom naslovu. Sada izgleda da bi gejmerima mogla potati doatupna… »

Šta nam najjeftiniji telefon donosi za 60 evra

Mondo 27.01.2019
Iako telefon nije namenjen baš svima dobro će razdrmati najnižu ulaznu klasu i cenom i specifikacijama. Najpovoljniji tržišni segment je vrlo specifičan, jer korisnici očekuju da dobiju koliko-toliko kvalitetan uređaj, da im radi solidno i da bude… »