Automobili arhiva vesti 30.01.2019

Koenigsegg udružio snage sa kineskom kompanijom NEVS

Auto blog 30.01.2019
Koenigsegg je objavio da je udružio snage sa kineskom kompanijom NEVS (New Electric Vehicle Sweden), koja je ranije bila poznata pod imenom Saab. Kako navode predstavnici kompanije Koenigsegg, novo strateško partnerstvo će omogućiti razvoj… »

Volkswagen ipak nije uspeo da prestigne Renault-Nissan, ali…

Auto blog 30.01.2019
Alijansa Renault, Nissan i Mitsubishi je uspela da zadrži vodeću tržišnu poziciju u segmentu lakih vozila Francusko-japanski konzorcijum je prošle godine prodao 10,76 miliona putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila, dok je Volkswagen u… »

Toyota kreće u "sportsku" ofanzivu

Auto blog 30.01.2019
Nakon što je na tržište izbacila novu Supru, Yaris GRMN i Corollu Hatchback, Toyota se nada da će promeniti sliku sa dosadnog i pouzdanog na mladoliki i moderan brend. To će biti dugotrajan proces koji će sigurno potrajati nekoliko godina, ali to… »

Volvo dobio dozvolu da testira vozila bez vozača u Švedskoj

Auto blog 30.01.2019
Švedski proizvođač automobila, u saradnji sa partnerskom kompanijom Veoneer, pokrenuo je projekat Zenuity u okviru koga će testirati tehnologije za autonomnu vožnju na autoputevima u toj zemlji, saopšteno je u ponedeljak. Podesećamo, 4. stepen… »

120 godina Opelove proizvodnje automobila

Moj auto 30.01.2019
U 2019. Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila – i na taj način 120 godina koje su bile prepune inovacija dostupnih svima. Nemački brend ima tradiciju pionirskog napretka u oblasti visoke tehnologije i u brzini kojom one stižu do serijske… »

Vozačke dozvole će od juna stizati na kućnu adresu

Mondo 30.01.2019
Izdavanje i produžetak vozačkih dozvola i elektronskim putem. Foto: Mondo/ Goran Sivački Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će od juna biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem, te da… »

Uzmite pare! Evo kako možete naplatiti štetu na autu nastalu zbog oštećenja na putu!

Srbija danas 30.01.2019
Prvi korak je pozivanje saobraćajne policije. Rupe kojih je sve više na putevima su nešto čega se pribojava svaki vozač. Zbog snega, leda i soli ima ih svuda, velike su i duboke, a pravo pitanje je kako možemo i od koga naplatiti odštetu vozila… »

Do juna će biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem

Auto blog 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović najavio je da će do juna biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem, te da će građanima te isprave stizati na adresu. Stefanović je novinarima rekao da će tako… »

Stiže nova ŠKODA sa neobičnim imenom

Moj auto 30.01.2019
Škoda sprema premijeru fantastičnog modela. Pojačaće svoju ponudu modela novim kompaktnim SUV-om koji će imati premijeru na salonu automobila u Ženevi. Dosad su nam poznati i mnogi detalji ovog modela koji će sigurno postati pravi hit na tržištu… »

Uskoro probna vozačka dozvola na 2, 3 ili 4 godine!

Polovni automobili 30.01.2019
Uskoro se probna vozačka dozvola neće izdavati na jednu godinu, nego na minimum dve godine. Neki će morati da voze sa probnom vozačkom i do 4 godine! Razjasnićemo i druge nedoumice. Da li se sada probna vozačka dobija na jednu ili na dve godine… »