Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 30.01.2019

"Kad bi se šalili": Komšićev ironični odgovor novinarki HRT mnoge nasmejao (video)

Blic 30.01.2019
Članovi Predsedništva BiH protekla dva dana boravili su u Briselu gde su obavili sastanke sa visokim zvaničnicima Evropske unije. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik te članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su o… »

Kako je policija raskrinkala dilere i zaplenila više od 100 kilograma skanka kod Sarajeva

Blic 30.01.2019
Provodeći akciju "Sedlo", pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, uz asistenciju Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil „reno kangu“ na naplatnom mestu Tarčin, opština… »

Članovi Predsedništva BiH na radnom doručku sa Hanom, pridružio im se i Junker

Blic 30.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović održali su danas u Briselu radni doručak sa komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom. Ovom… »

BiH pristupa Sporazumu o svemiru Smemo istraživati Mesec, ali ne smemo postaviti vojnu bazu u Zemljinoj orbiti

Blic 30.01.2019
Na dnevnom redu današnje sednice Saveta ministara BiH nalaze se 32 tačke ali jedna od njih posebno privlači pažnju. Reč je o Nacrtu osnova za pristupanje BiH Sporazumu o načelima kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korištenju… »

Bosna i Hercegovina na 83. Mestu po indeksu ekonomskih sloboda

Blic 30.01.2019
Bosna i Hercegovina se prema indeksu ekonomskih sloboda za ovu godinu, koji objavljuje američka “The Heritage Foundation”, nalazi na 83. mestu na svetu od 180 rangiranih zemalja. Ova pozicija predstavlja izvesni napredak u odnosu na 91. mesto u… »

Krvava drama u Nemačkoj: Evo ko je muškarac koji se ubio nakon što je napao majku i dve sestre

Blic 30.01.2019
Incident koji je sinoć potresao Nemačku desio se u Ebersbergeru kad je muškarac (30) iz Sanskog Mosta nožem brutalno napao majku (52) i dve sestre, da bi potom presudio sebi. U Ebersberger je, navodno, sa sestrama došao posetiti majku, koja u ovom… »

Sramota: Centralna izborna komisija BiH izgubljena u prevodu na ćirilicu

Blic 30.01.2019
Centralna izborna komisija BiH ponovo je poslala saopštenja za javnost koja prvo treba dešifrovati da bi se mogla pročitati. Prema ustaljenoj praksi, iz ove institucije šalju saopštenja na tri jezika naroda u BiH, a najgore prođe srpska, ćirilična… »

“Nemaju snage da kažu istinu” sda nezadovoljna izjavom ambasadora PIK

Blic 30.01.2019
Stranka demokratske akcije smatra da je u jučerašnjoj izjavi Upravnog odbora Saveta za primenu mira, nakon vanredne sednice, ostvaren određen napredak u razumevanju stanja u BiH, ali da PIK ponovo nije smogao snage da kaže istinu do kraja i da… »

Srpska sela i dalje zavejana: U Livanjskom kantone ne mogu da obave sahranu zbog smetova

Blic 30.01.2019
Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snegom, a najteža situacija je u selu Gubin gde zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je radnik na… »

Džaferović zaboravio u šta se zakleo: Obećao da će poštovati Republiku Srpsku, pa se predomislio

Blic 30.01.2019
„Ovim se zaklinjem da ću savesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u celosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i… »